PROSLAVA SVETOG SAVE U ATINI

by Sanja
1 Komentar

sveti sava

Povodom školske slave Sveti Sava, pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Srbije u Atini, održaće se svečana Svetosavska akademija u pozorištu  Melina Merkuri na Glifadi.

Poslednjih nedelja đaci srpske škole u Atini, zajedno sa učiteljicom dr Biljanom Turanjanin Nikolopoulou, vredno spremaju program za predstojeću proslavu školske slave. Vredno se uče pesmice posvećene ovom srpskom svetitelju. kao i izvorne narodne srpske pesme koje će sa puno entuzijazma izvesti na predstojećoj Svetosavskoj akademiji.

Pored mališana naših sunarodnika koji žive i rade u Atini u programu će učestvovati i studenti Katedre za ruski jezik i slovenske sudije koji izučavaju srpski jezik. Opet sve pod palicom naše drage učiteljice Biljane, koja se vredno bori da naš jezik uđe u redovan program na Atinskom Univerzitetu. Imaćete priliku da vidite drage nam grčke državljane koji vole Srbiju i sa velikom ljubavlju pripremaju program zajedno sa našim mališanima.

Program će ulepšati i Aleksandra Đoković, naša mlada umetnica prelepog glasa koja se muzikom bavi godinama. Pored Aleksandre svečanost će svojim divnim glasovima upotpuniti i Politimi Bisoviti, Nataša Medić, Anđelka Radulović, Katerina Botoni kao i Daniel Stanković. Pored već pomenutih učesnika biće još iznenađenja.

Dan Svetog Save biće obečežen i u hramu Svetog Spiridona na Pagkratiju. U subotu 27. januara, sa početkom u 8:30 održaće se liturgija i sečenje slavskog kolača.

Sunarodnici koji živite u Atini, dođite u petak 26. januara u 19 časova u što većem broju, da pokažemo kako se čuva tradicija srpskog naroda u inostranstvu. Čekamo vas!!!!

 

 

You may also like

1 Komentar

Petar 25/01/2018 - 18:40

Dakle predstava je u petak? Ne navodi se na pocetku teksta, a na kraju samo spominjete da se dodje u petak.

Odgovor

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići