TOP 7 SVETSKIH TURISTIČKIH DESTINACIJA SVETA: DA LI GRČKA MEĐU NJIMA

by Tijana
0 Komentar

top 5Izašla je nova top 7 lista najboljih turističkih destinacija na planeti po glasanju na TripAdvisor, a jedna destinacija iz naše mile Grčke se našla u top 7 svetskih turističkih destinacija najposećenijih na celom svetu. Ne, nije u pitanju Santorini, već…Ovo nije prvi put da se zemlja masline nađe na ovoj prestižnoj listi. Međutim, ovoga puta Grčka je skočila sa devetog mesta u top 5, što je neverovatan uspeh. Kako je izgledala prethodna lista, pogledajte OVDE.

POGLEDAJTE TOP 10 TURISTIČKIH ATRAKCIJA GRČKE

Najveće, po mnogima i najlepše, grčko ostvro Krit je na listi top 10 zauzelo počasno peto mesto za 2018. godinu, po izboru turista iz celog sveta. Ruku na srce, mi smo i očekivali da će se zemlja sunca i mora naći na listi, ali da će biti u top 5, e to već nismo mogli da očekujemo. Isto se ponavlja i 2023. godine, sa Ktirom na 7.mestu.

Više od milion ljudi je glasalo u ovom izboru, zbog toga je ovo peto mesto zlata vredno. A kako i ne bi, kada Krit pored lepih plaža nudi još mnogo više…. Možete se na njemu upoznati sa drevnim vremenima, šetati ulicama koje su protkane istorijom, svako mesto krije neku svoju kulturu i običaje, hrana je toliko ukusna da se lepi za nepca, a Krićani jedni od najšarmantnijih domaćina u celoj Grčkoj.

top 5

Ne treba zaboraviti da su na Kritu rođen i vrhovni bog Zevs, koji je po legendi imao svoj tron na visokoj mitovima i stvarnošću isprepletenom Olimpu, ali da je i moderna evropska civilizacija takođe rođena baš na ovom ostrvu.

Mi smo vam već pisali  o biserima koji se nalaze nadomak Krita: čarobnom Magerećem ostrvu, ostrvu patnje Spinalongi i najjužnijoj tački Evrope – Gavdosu.

Na top 5 turističkoj destinaciji sveta se nalazi i jedan od najlepših grčkih gradova, a ako hoćete da saznate koji, pritisnite OVDE. Dok prelepi Knosos dođe kao kruna Krita.

Ako još niste posetili Krit, onda je vreme da to planirate. Možda jeste skuplja destinacija od mnogih na severu zemlje masline, ali verujte nam na reč – vredi svakog evra. Odmor na ovom ostrvu se nikada ne zaboravlja.

Pogledajte listu top 5 najboljih svetskih turističkih destinacija u 2023 godini

  1. Dubai
  2. Bali
  3. London
  4. Rim
  5. Pariz
  6. Kankun
  7. Krit!You may also like

Ostavi komentar

twenty + 12 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići