NOVE MORSKE LINIJE: TRAJEKTI IZ SOLUNA ZA SKIJATOS, SKOPELOS I KIKLADE

by Tijana
4 Komentari

trajekti iz solunaTrajekti iz Soluna: lepa vest za sve one koji bi voleli da obiđu i poznatija ostrva Grčke, ali do sada se nisu mogli upustiti u ovu avanturu pre svega zbog prevoza do istih koji zna da bude, pogotovo u sezoni, veoma papren. Naime, od juna iz Soluna je otvoreno nekoliko novih morskih linija feribota – prema grupi ostrva Sporadi i Kikladi.Svi znamo da naći jeftiniji smeštaj, čak i na nekim top grčkim ostrvima, nije nemoguća misija. Pogotovo kada smo mi Srbi u pitanju, nama to nekako ide od ruke tj. naučeni smo da prođemo jeftinije kada god je to moguće (čak smo se kao nacija pokazali da i u nemogučim situacijama uspemo da preguramo mesec dana sa manjom platom – da ne kažemo crkavicom). U krajnjem slučaju, za prave avanturiste, tu su uvek kampovi koji su sigurno najjeftinije rešenje.

Međutim, ono što prosečnog Srbina koči u “istraživanju” lepe Elade jeste i prevoz. Avio kompanije i te kako znaju da preteraju sa cenom karte (a što i ne bi kada samo dva prevoznika rade relacije Atina-Beograd), pa čak i kada su čarter letovi u pitanju. S druge strane, doći do Atine kolima opet nije mala investicija, a koliko vas košta putarina na relaciji Solun – Atina samo vam već pisali, a o tome možete više pročitati pritiskom OVDE. Tako da će pomenuta nova morska linija iz Soluna napokon pruža prosečnom Srbinu mogućnost da otputuje na neko od najpoznatijih ostrva zemlje masline.


Trajekti iz Soluna – nove morske linije

Predviđeno je da svakog ponedeljka trajekt iz Soluna ide do Skijatosa, Skopelosa i Alonizosa, a svakog utorka do ostrva Kilada – Naksosa, Parosa, Tinosa i Santorinija, s tim što će krajnja destinacija biti Iraklio na Kritu.

AŽURIRANO 2023

Trajekt Solun Skiatos

Od Soluna do ostrva Skijatos možete putovati trajektom 3-4 puta nedeljno. Cena karte od Soluna do Skijatosa počinje od od 36,70 €, a trajekt stiže do ostrva za oko 3 sata.

Trajekt Solun Skopelos

Trajekt od Soluna do ostrva Skopelos saobraća na ostrvo 3-4 puta nedeljno. Putovanje traje 4 sata, a cene karta za Skopelos iz Soluna počinju od oko 40 €.

Možda vam se dopadne

Trajekt Solun Alonisos

Vožnja trajektom od Soluna do ostrva Alonisos traje 4,5 sata.Cene se kreću od 48 € po osobi, a ruta je dostupna 3-4 puta nedeljno.

Trajekt do Kiklada od juna do avgusta nije dostupan.

Nadamo se da smo ovom vešću obradovali nekoga ko još nije rezervisao letovanje, a spreman je ipak da potroši koji evro više nego što bi dao na severu zemlje masline, ne bi li tako otkrio čari Grčke po kojima je ona poznata širom planete.


You may also like

4 Komentari

Dejan 05/06/2018 - 23:25

Da li to znači da se cene za prevoz putnika i automobila još uvek ni ne naslućuju?! Pazi kako su Grci tempirali kada da otvore morsku liniju – čekali su premijeru filma Mamma mia 2 🙂

Odgovor
Tijana 05/06/2018 - 23:47

Još se ništa ne zna. Čim bude postavljamo link. Nije mi to uopšte palo na pamet hahahhaha Dobro zapažanje

Odgovor
Dejan 05/06/2018 - 22:31

Divna vest! Da li je moguće draga Tijana da nisi ostavila neki link ka dotičnom prevozniku? Sigurno želiš da nas držiš još malo u neizvesnosti 🙂

Odgovor
Tijana 05/06/2018 - 22:58

Čim bude izašao zvanični raspored podelićemo i link 😀

Odgovor

Ostavi komentar

18 − two =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići