SPINALONGA TRAVEL DIARY VAS VODI KROZ OVU DESTINACIJU

by Tijana
0 Komentar

travel diary

Travel diary je grčka emisija o putovanjima sa kojom imamo odličnu saradnju. Ovoga puta su nam samo za vas poslali vido klip jednog od najtužnijih grčkih ostrva. Bol i patanja koje je ispisana u ne tako dalekoj istoriji Spinalonge i danas rastuži svakog.Travel diary ekipa, koju čine par Venja i Manolis, je počela tako što su svoja putovanja pretočili u tekstove i video klipove koje su postavljali na svom blogu. Danas, oni imaju svoju emisjiu na jednoj grčkoj televizji, a glavna tema iste su njihova putovanja. Za razliku od mnogih turističkih emisja koje su striktno podeljene na inostrane ili domaće lokacije, kod njih je sve to dobro “izmiksano” – pa tako da ima za svakog po nešto. Takođe, ovaj par je poznat i po tome što pravi i kratke video klipove za popularni sajt za putovanja – HostelBay.

travel diary

Venja i Manolis su vas prošli put obradovali prelepim video klipom iz najlepšeg grčkog grada – Nafplia.

SPINALONGA – GRČKO OSTRVO PATNJE

Mi smo vam  već pisali o Spinalongi, ali ćemo za one koji slučajno nisu porčitali ispisati ono što su nam rekli Manolis i Venja o ovom ostrvu.

Možda vam se dopadne

Spinalonga je grčko ostrvo koja se nalazi kod ribarskog sela Elounda na Kritu. Istorija ovog prekrasnog otoka datira još iz drevnih vremena. Smatrala se jednim od najbitnih tvrđava na čitavom Mediteranu. Bila je pod vlašću i Turaka i Mlečana.Crno doba Spinaloge je od 1905. do 1957. gdine kada su ovo ostrvo naseljavali samo oni koji su oboleli od lepre. Nisu samo obelili sa Krita naseljavali ostrvo, već su svi oni koji su bolovali od gube sa prostora čitave Elade dovoženi tu u brodovima, a nije bilo strano da i iz drugih zemlaja pošalju svoje obolele. Tako je Spinalonga postala međunarondno poznata kao ostrvo lepre.

U video klipu koji su samo za vas nama poslali članovi ekipe Travel diary emisije, svi vi koji niste išli na Krit možete i vizualno osetiti patnju koja je zadesila ovo ostrvce. Većian vas se verovatno sa pomenutim otokom upoznala i tokom gledanja grčke TV serije Ostrvo.

You may also like

Ostavi komentar

18 + fourteen =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići