VOZOM ZA GRČKU

by Sanja
0 Komentar
vozAko vam je dosadilo da u Grčku putujete autobusom, a i pomalo ste avanturista koji voli sam da organizuje svoj odmor, evo jedne lepe vesti za vas. Kako saopštavaju grčke železnice, od 18.06.2016. godine pa do 3.09.2016. godine, saobraćaće voz na relaciji Solun-Beograd.


Red vožnje

Polasci iz Beograda su svakog dana u 18:50 h. Ako ste iz nekog mesta južno od Beograda, pogledajte ovde koja vam je stanica najbliža i u koje vreme iz tog mesta polazi voz za Solun.

Polasci iz Soluna su svakoga dana u 18:14 (lokalno vreme).

Cene karata

Karta u jednom pravcu iznosi 36,80 eura, dok ćete za povratnu kartu platiti 57 eura. Doplata za spavaća kola iznosi 8 eura.Deca do navršene 4 godine ne plaćaju kartu sem u slučaju kada se zahteva posebno sedište ili postelja. Deca od 4 – 12 godina plaćaju 50% od cene karte.Postoji i popust za grupni prevoz (6 osoba i više) u iznosu od 20%.

Prevoz automobila

Možda vam je predugo da vozite do Soluna, a krenuli ste još dalje, recimo na Peloponez? Onda je voz najbolje rešenje, jer postoji i mogućnost prevoza automobila sa ili bez prikolice.

Automobil mora biti tehnički ispravan, registrovan i sa najviše 8 sedišta. Pratilac automobila (odraslo lice) mora posedovati važeću voznu kartu i mora putovati vozom u kome se prevozi automobil.

Za informacije o cenama najbolje je pozvati Call centar Srbijavoz-a, a za broj telefona Call centra u vašem mestu pritisnite ovde.


Napomena:

Zbog situacije sa emigrantima u mestu Idomeni, na granici sa FYROM (Makedonijom), prema saopštenju grčke železnice, od Đevđelije do Soluna umesto vozova saobraćaće autobusi. Zato vam savetujemo da, ako odlučite da krenute vozom do Soluna, obavezno pozovete Call centar.

Izvor
Izvor

Foto: Pixabay

You may also like

Ostavi komentar

sixteen − nine =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići