VREME JE ZA ODMOR

by Sanja
0 Komentar

Mnogi od vas su već bili ovoga leta u Grčkoj, neki su trenutno u istoj, a neki nestrpljivo čekaju dan da krenu put zemlje masline. Kada živite u Grčkoj nemate taj osećaj nestrpljenja kada ćete krenuti, ali ste nestpljivi da se odmorite od svakodnevnih obaveza. 

Već smo vam pisali da je avgust mesec u Grčkoj rezervisan za odmore. U petomilionskoj Atini gde nikada ne možete naći mesto za parking, odjednom se može parkirati konvoj kamiona. Skoro polovina Atinjana “pobegne” glavom bez obzira da uživa u slanoj morskoj vodi i uz obaveznu brojku kupanja ili ti u prevodu “Koliko ste se puta ove godine umočili u more”. 🙂

Grčka – zemlja kolektivnog godišnjeg odmora

Kada živite godinama sa Grcima, počnete donekle da se ponašate kao i oni. Kažemo samo “donekle” jer sve preko “donekle” je čisto foliranje. Elem…definitivno smo ZA, za kolektivni odmor u avgustu.

Nećemo vas napustiti, ne brinite. Uvek će neka od nas bar jednom dnevno biti dostupna na stranici. Samo ćemo se u avgustu više podsećati starih tekstova. Ako ste nešto slučajno propustili, eto prilike da pročitate….Vreme je da i mi malo pustimo mozak na ispašu, što bi naš narod rekao. Vreme je za kupanje i letnje čarolije. Neke od nas su se već osolile, neke čekaju tek da se bućnu…Ali i dalje se družimo, kroz muziku, fotografije i ćaskanje!

Mrtvi avgust u severnom predgrađu Atine

Nadamo se da uživate na nekoj od grčkih plaža. Ako ne, čekamo vas! Od septembra krećemo punom parom u nove pobede uz nove tekstove. Uživajte u letu! Ili kako bi to Grci rekli “Kalo kalokeri”  (Καλό καλοκαίρι)

Voli vas ekipa Grčkog kutka

 

You may also like

Ostavi komentar

five × five =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići