Mnogi od vas su već bili ovoga leta u Grčkoj, neki su trenutno u istoj, a neki nestrpljivo čekaju dan da krenu put zemlje masline. Kada živite u Grčkoj nemate taj osećaj nestrpljenja kada ćete krenuti, ali ste nestpljivi da se odmorite od svakodnevnih obaveza. 

Već smo vam pisali da je avgust mesec u Grčkoj rezervisan za odmore. U petomilionskoj Atini gde nikada ne možete naći mesto za parking, odjednom se može parkirati konvoj kamiona. Skoro polovina Atinjana “pobegne” glavom bez obzira da uživa u slanoj morskoj vodi i uz obaveznu brojku kupanja ili ti u prevodu “Koliko ste se puta ove godine umočili u more”. 🙂

Grčka – zemlja kolektivnog godišnjeg odmora

Kada živite godinama sa Grcima, počnete donekle da se ponašate kao i oni. Kažemo samo “donekle” jer sve preko “donekle” je čisto foliranje. Elem…definitivno smo ZA, za kolektivni odmor u avgustu.

Nećemo vas napustiti, ne brinite. Uvek će neka od nas bar jednom dnevno biti dostupna na stranici. Samo ćemo se u avgustu više podsećati starih tekstova. Ako ste nešto slučajno propustili, eto prilike da pročitate….Vreme je da i mi malo pustimo mozak na ispašu, što bi naš narod rekao. Vreme je za kupanje i letnje čarolije. Neke od nas su se već osolile, neke čekaju tek da se bućnu…Ali i dalje se družimo, kroz muziku, fotografije i ćaskanje!

Mrtvi avgust u severnom predgrađu Atine

Nadamo se da uživate na nekoj od grčkih plaža. Ako ne, čekamo vas! Od septembra krećemo punom parom u nove pobede uz nove tekstove. Uživajte u letu! Ili kako bi to Grci rekli “Kalo kalokeri”  (Καλό καλοκαίρι)

Voli vas ekipa Grčkog kutka