WORLD TRAVEL AWARDS 2018. – ATINA DOBILA ČAK TRI “OSKARA”

by Tijana
0 Komentar

World Travel AwardsAtina je ove godine nagrađena sa čak tri glavna priznanja World Travel Awards – međunarodni događaj koji je poznat širom sveta kao “Oskara turizma”.Ceremonija za dodeljivanje ove prestižne nagrade je održana u subotu u dvorani Zappeio, u prestonici Grčke. Prva nagrada koju je Atina osvojila je Glavna gradska destinacija Evrope za 2018. godinu. Osvajanjem ovog prestižnog priznanja prestonica zemlje masline je iza sebe ostavila gradove poput Amsterdama, Berlina, Kopenhagena, Pariza i Rima.

Potom, Akropolj je u međuvremenu proglašen za vodeću turističku atrakciju Evrope. U konkurenciji su bili Bakingemska palata, Ajfelov toranj i čuveni Koloseum.

Na kraju je došlo još jedno priznanje. Naime, Atinski opštinski centar za turizam je takođe dobio nagradu za najbolji evropski odbor za turizam. Nagradu je primio gradonačelnik Atine Jorgos Kaminis, koji je ovu priliku iskoristio da pomene porast broja turista od čak 648 posto između 2013. i 2018. godine, kao i da je rekordnih 5 miliona turista posetilo Atinu prošle godine.Organizacija World Travel Awards je osnovana 1993. godine u Velikoj Britaniji i njena svrha je da nagrađuje sve sektore turizma i tako motiviše razne destinacije da svake godine rade na sebi.

You may also like

Ostavi komentar

thirteen − two =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići