ZAJEDNICA NA GRČKI NAČIN

by Tijana
0 Komentar

porodica

Još na početku veze sam iz zezanja (a i nije zezanje) pitala da li živi sa roditeljima i ako živi sa njima da ja ne dolazim. On je rekao da ne živi, ali je prećutao da živi sa tri tetke! 
Kada smo odlazili prvi put kod “njegovog brata” prećutao mi je da sa njim žive i njegovi roditelji!!  Još mi je rekao da snajka priča engleski i ja opušteno ulazim sa sve “hello” na usnama, kad ono vrata se otvaraju i ruke ka meni širi njegova MAMA! Ja u šoku, koliko sam bila zbunjena nisam znala ni JASAS ili KALISPERA da kažem. Reč nisam znala, baš kao što i snajka nema pojma engleski!  Kreću njihovi razgovori kad u jednoj sekundi ja razaznam reč BUDALA! I po automatizmu, ponovim “a Budala?”. Naravno oni svi ućute, neprijatna situacija, jer su skapirali da sam shvatila da mu mama govori da je budala što me nadje takvu iz Srbije 😀

Letovanje ne može da prođe bez Grčke

Epilog svega: već smo 5-6 godina zajedno. Nismo žurili sa venčanjem, već obavismo to tek pre dve godine. Ja živim sa mojim dragim, a njegove tetke u prizemlju kuće. Sada sam svekrvi draga/draža jer ona živi sa drugom snajkom i ima mnogo zamerki na njen život, kuvanje, spremanje kuće, negu dece i slično, a odavde tetke prenose da je to kod mene ok. Ono što meni zameraju je da se ne družim sa komšinicama, da i dalje slabo pričam grčki, ….

Tetke naravno sve znaju. Moj dragi ih doživljava, a i sam kaže da su mu one kao tri dodatne mame. Dosta vremena provodi sa njima. Znaju da se maze! Da, dobro ste pročitali. Zna da zaspi sa glavom u krilu kod jedne od njih. One ga drže ko malo vode na dlanu jer nemaju svoju decu i nisu se udavale. Meni sve to ne smeta i mislim da je moj dragi baš srećan čovek kada ima toliko žena koje ga vole, maze i paze. On nam svima vraća to širokim osmehom, stalno pevuši, šali se, … pozitiva koja je meni nedostajala!

Kroz krizu do iskustva

Ja tetke uvažavam. Znaju da me nekad nešto sitno zezaju, ali ne marim previše za to i hvala bogu ne znam dobro grčki, pa jezik ne može da mi izleti. Bilo je pokušaja mešanja u to kako ću poređati sudove u kuhinji ili da li mi treba tepih u kuhinji, ali znala sam kako da povučem granice. Odnosno dokle je moje i gde se mogu a gde ne mogu mešati (Znam da kreće od tih sitnih stvari).

Ja imam svoj dinar jer radim (posao od kuće), pa ne moram da tražim i da se za svaku stvar koja mi treba pravim kućni savet. To mi mnogo znači, a i njima prija. Ne mogu da me doživljavaju kao nekog ko se kao socijalni slučaj prilepio uz njih. Mišljenje o devojkama iz inostranstva su uglavnom takva, bar u kraju gde ja živim.
U suštini, računam da dok je god njihov “sin” zadovoljan i srećan, onda su i one srećne.

Hvala na pitanju, dobro sam

Što se tiče “posesivnosti”, ako ste negde sa muškarcem, ne očekujte da će vas uopšte neki drugi i pogledati! Ni “dobar dan” neće ko ljudi reći ako se pojavite sa svojim mužem/dečkom, već samo sa njima da razgovaraju.  Na to se i dalje privikavam. Međutim, ako ste negde sami ili sa drugaricama i neki vam muškarac  pošalju piće, onda je to sasvim druga situacija. Prihvatanjem pića od neznanca dajete jasan znak da ste spremni za flert. (Ja nisam znala da je ovde pravilo 🙂 ).

 

Ovaj tekst nam je poslat u vidu komentara na našoj internet stanici. Prosto, nismo imali srca da svima vama koji ne čitate komentara ispod naših tekstova, ne prenesemo ovu priču grčke snajke Novosađanke. Ako ste i vi grčka snajka ili imate neko slično/različito iskustvo sa Grcima i Grčkom – naše sanduče željno iščekuje vašu priču.

 

Fotografija: Pixabay/jarmoluk

You may also like

Ostavi komentar

two × 3 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići