GRČKA ISKUSTVA – KAD 3 SESTRE ODU PRVI PUT NA LETOVANJE

by Tijana
0 Komentar

humanitarna akcijaHumanitarna akcija čija je svrha da usrećimo letovanjem porodice koje nikada nisu bile na moru zbog materijalnih sredstava je u toku. Njihova grčka iskustva govore više od reči. Shodno tome rešili smo da vas upoznamo sa jednim od dobitnika od prošle godine. U pitanju su tri sestre koje su više puta osetile surovost života.Tri sestre koje su prošle godine dobile letovanje nikada pre toga nisu izašle iz zemlje. Njihov životni put je bio i više nego težak. Naime, njihova porodica je izbegla iz ratom zahvaćene Krajne, bolji život su potražili na teritoriji Srbije i kada su mislili da je sve ružno iza njih, život ih je još jednom bojkotovao. Na veliku žalost roditelji nisu dugo poživeli, a tri sestre su ostale same sa bakom.

ADIO VOLJENA ZEMLJO

Znate i sami da je teško naći stalan posao i kada su vam životni uslovi dobri, a imate i porodicu koja vas gura i podržava, a kamoli kada tri pripadnice ženskog pola ostanu samo u zagrljaju bake. Živele su od poljoprivrede, radile za nadnicu i bez obzira koliko im je teško bilo uvek su bile nasmejane i sreću tražile u malim stvarima. Kada ih je prijavila njihova drugarica, nas je istog momenta pogodila ova priča. Nije bilo člana žirija koji nije pustio bar jednu suzu zbog njih. Posle iščitavanja svih prijava znali smo da ove mlade dame i više nego zaslužuju da budu dobitnice letovanja.

Pošto baka zbog starosti nije mogla da ide sa njima, krenuo je dečko jedne sestre i ispostavilo se da je to tek pun pogodak. Vlasnica apartmana, naša Ivana, koja ih je primila imala je samo reči hvale, ali ne samo ona, već i svi koji su ih upoznali u Neos Marmarasu.

Inače, Ivana je zamolila članove žirija da baš njoj dodele sestre, jer ju je jako pogodila njihova životna priča, pošto je i sama majka devojčice. Njeni apartmani su dočekali raširenih ruku tri sestrice i momka. Tako da ako još niste rezervisali letovanje za ovu godinu, onda vam od srca preporučujemo neki od Ivaninih smeštaja koje ćete naći pritiskom OVDE. Ne samo da je svaka soba, studio ili apartman lepo opremljen, već znate da ćete boraviti kod gazda koji zaista imaju veliko srce.

Danas, kada će skoro godinu dana od kada su sestre bile u Grčkoj, njima je život krenuo nabolje. Našle su bolje poslove, jedna će uskoro stati na lud kamen, a vlasnica apartmana koja ih je prošle godine primila je postala njihov pravi porodični prijatelj.

Možda vam se dopadne

Ova priča je dokaz da lepe stvari “vuku” druge lepe stvari i da se iz svakog humanog gesta može roditi prijateljstvo za ceo život. Sestre su samo za vas dale kratki intervju.

Kakav je osećaj bio kada vam je drugarica saopštila da vas je prijavila za humanitarnu akciju i da ste dobile letovanje? Pretpostavljamo da se najmlađa, koja još pohađa osnovnu školu, bila najsrećinija, ali nas interesuje i kako ste vas dve starije reagovale?

Kada smo saznali da smo dobili letovanje potekle su suze radosnice, emocije su nas obuzele. Bile smo presrećne, iznenađene, nismo mogle da verujemo da smo baš mi izabrane.

Svi mi koji volimo Grčku znamo da nas je osvojila sa prvim dolaskom u tu lepu zemlju. Toliko smo se sklopili sa njom da se više i ne osećamo kao stranici. Da li je i kod vas situacija bila ista?

Bili smo očarani lepotama i čarima prelepe Grčke. Do tada smo takav prizor mogli da viđamo samo na filmovima, a tada je prelepi pejzaž Grčke bio baš tu, pred našim očima.

Da li ste bili zadovoljni uslovima koji vam je pružao smeštaj koji ste dobile? Da li je gazdarica, koja o vama ima samo reči hvale, bila uvek tu za vas?

Bili smo prezadovoljni svim uslovima koje nam je pružila gazdarica. Bila je svaki dan uz nas i mnogo se trudila da nam pokaže prelepi Neos Marmaras i da nam letovanje još više ulepša. Prosto do tada nismo mogli da verujemo da još  uvek postoje takvi ljudi, koje vidite prvi put u životu, a osetite njihovu ljubav prema vama kao da se znate ceo život. Ona i njena porodica imaju posebno mesto u našim srcima.

Šta je za vas značio taj put u Grčku? Da li je to samo sreća zbog prvog letovanja ili i poseta jednoj bratskoj državi?

Put u Grčku nas je mnogo usrećio, ali ne samo zbog letovanja, već i zbog toga što smo oduvek maštale da posetimo ovu prelepu zemlju.

Šta biste preporučile onima koji će ove godine pobediti u našoj akciji?

Poručili bismo im da to mnogo više od letovanja. To su uspomene, emocije, a pre svega prijateljstva za ceo život koja će zauvek ostati urezana u vašim srcima. Još jednom bismo se zahvalili ovom prilikom svim dobrim ljudima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i što ste nam na ovaj način pružili uspomene koje ćemo zauvek nositi sa sobom. Hvala vam na svemu.


You may also like

Ostavi komentar

five × one =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići