GRČKA MUZIKA – TOP 5 PRAZNIČNIH PESAMA

by Sanja
0 Komentar

Grčka muzika je ono što svi volimo, a naročito tomom praznika. Kada se spomene Božić,kao najpoznatija pesma koja prati ovaj praznik nameće se Mariah Carey i čuvena All I want for Christmas is you. Iako Grci vole stranu muziku, ipak su to Grci… Dakle prvo svoje pa onda sve ostalo, tako da je grčka muzika itekako slušana za vreme praznika. Evo pet najpevanijih pesama tokom Božićnih i Novogodišnjih praznika u zemlji masline…

Grčka muzika – praznični hitovi

1) Δέσποινα Βανδή-Χρηστούγεννα 

Za Despinu Vandi ste svi verovatno čuli, a ako niste onda ste čuli većinu njenih pesama obrađenih od strane naših izvođača… Elem, pesma “Božić” nastala je, sada već davne 2001. godine. Na albumu “Geia” pomenute pevačice našla se sasvim slučajno, tačnije kao poslednje ubačena numera koja je trebala samo da popuni album. Ali nije kome je rečeno, već kome je suđeno, pa je tako ova pesma već 16 godina jedna od najslušanijih za vreme Božićnih praznika.

2) Σάκης Ρουβάς-Χρόνια πολλά

Ne bi ova lista mogla da prođe bez najpoželjnijeg pevača bez koga grčka muzika ne bi bila ista. Da, pogodili ste. U pitanju je Sakis Ruvas zbog koga “vene seče” većina ženskog sveta u Grčkoj (a i šire). Iako je na početku pesme ovaj grčki Apolon tužan jer mu nedostaje voljeno biće, Nova Godina ipak sve menja i postaje jedna od najsrečnijih do sada. Kao i pesma Despine Vandi i Ruvasova pesma je već godinama nezaobilazna za vreme praznika.

https://youtu.be/Pk0_zfnwtGU

3) Άντζυ Σαμίου – Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Antzi, iliti Angeliki Samiu je takođe jedna od onih izvođača koji su nezaobilazni kada se uzburka praznična atmosfera a na njoj i grčka muzika. Pesma “Najslađi Božić” datira još iz 2003 godine, a svih ovih godina njena popularnost ne jenjava kada su u pitanju Božićni praznici. Za razliku od prethodne dve pesme gde neko nedostaje, Antzi je srećna jer će konačno Božić provesti sa voljenim bićem.

 

https://youtu.be/uWOfXyDF5XY

 

Idemo na Buzuki – provod nad provodima!

4) STAN – Φέτος τα Χριστούγεννα

Ovaj mladi momak je nedavno snimio spot za svoju pesmu Otan agapas (Οταν αγαπάς) ni manje ni više nego u Srbiji, tačnije u Beogradu. Ni on nije odoleo snimanju namenskih pesama, pa je tako ova Božićna pesma takođe jedna od onih koje se rado pevuše ovih dana.

Možda vam se dopadne

5) Κώστας Μαρτάκης – Ως τα Χριστούγεννα

Ovaj plavooki zavodnik komotno može rame uz rame sa Sakisom Ruvasom kada je u pitanju broj onih koje lude za njim. Da li zbog same pesme u kojoj “obećava” onoj na koju je bacio oko da će biti njegova do Božića ili zbog prodornih plavih očiju, godinama unazad praznični dani ne prolaze bez ove vesele pesme.

You may also like

Ostavi komentar

20 − 2 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići