GRČKI HOLIVUD: GLUMCI KOJI VODE POREKLO IZ ZEMLJE MASLINE

by Tijana
0 Komentar

grcki holivud

Holivud je pun zvezda i zvezdica sa svih strana sveta, pa tako i onih koje vode poreklo iz nama drage bratske Grčke. Neki od njih su pravi profesionalci u svom poslu, dok su se drugi proslavili po nekim nama znanim ulogama. Pogledajte koji glumci i glumice “vuku” korene iz najjužnije balkanske zemlje.

Definitivno najpoznatija holivudska Grkinja je šarmantna Dženifer Aniston. Njen otac Džon, takođe glumac, je Grk. Poznata Rejčel iz legendarne serije Prijatelji je čak jedno vreme (veoma kratko) i živela u Eladi.

Svim ženama poznati “zloća” iz Titanika je takođe grčkog porekla. Oba roditelja poznatog holivudskog zavodnika Bila Zejna su grčki Amerikanci.

Komičarka i glumica Tina Fej je po majci Grkinja. Njena manula (mamica na grčkom) je rođena u luci Pirej. Tina uvek sa ponosom govori o svojim grčkim korenima.

Kad smo već kod onih koji nas zasmejavaju do suza, onda treba da pomenemo još jednog komičara koji vodi poreklo iz Grčke – Zak Galifanakis. Zakov deda po ocu se sa Krita preselio u SAD. Inače, zvezda filma Mamurluk je poznat kao veliki donator Grčke pravoslavne crkve u SAD.

Sigurno niste znali da venama legendarne Beti Vajt teče grčka krv. Njena majka je bila polu Grkinja.

beti-vajt-wenn

Beti Vajt (Foto: WENN)

Svi smo voleli Simpsonove, a i sada ih gledamo sa osmehom na licu. E pa jedna zvezda grčkog porekla je dala svoj glas za više od 160 likova u pomenutom crtanom serijalu. Baka i deka sa obe strane fenomenalnog glumca Hanka Azarija su Grci.

Glumica Rita Vilson, svima poznata kao žena holivudskog velikana Toma Henksa, je po majci Grkinja, a po ocu Bugarka. Vilsonova je veoma ponosna na ove korena, a čak svako leto skokne do Elade ne bi li uživala u letnjim čarolijama.

Sledeći šarmer Holivuda grčkog porekla je verovatno najpoznatiji mlađoj generaciji. Teo Džejms, koji je sve devojčice osvojio ulogom u poznatom tinejdžerskom filmskom serijalu Različita, je po dedi Grk. Naime, deka po ocu ovog filmskog junaka se sa Peloponeza otisnuo u beli svet.

teo-dzejms-wenn-grcki-holivud

Teo Džejms (Foto: WENN)

Mina Suvari se proslavila ulogama u Američkoji piti i Američkoj lepoti. Njena majka je medicinska sestra grčkog porekla, dok joj je otac iz Estonije.

Grčka na velikom platnu

Pored ovih zvezda i zvezdica pomenućemo još i Džona Stamosa koji je po ocu Grk, a poznat je po ulogama u brojnim TV serijama. Grčkog porekla su čak i dve glumice iz nama (starijih generacija) poznate tinejdžerske serije Beverli Hils. Roditelji štreberke Andree Zakermen (odnosno Gabrijela Karteris) su Grci, a i njena koleginica sa seta koja je došla u seriju ne bi li zamenila Brendu Volš, Valerija Maloni (odnosno Tifani Tijsen), takođe ima korene iz zemlje masline.

 

Naslovna fotografija: Pixabay/tpsdave

You may also like

Ostavi komentar

1 × 2 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići