ZVANIČNI KRAJ HUMANITARNE AKCIJE 2019. GODINE

by Tijana
0 Komentar
humanitarna akcija

Naše sanduče je i ove godine bilo puno životnih priča od kojih se slama srce. Bilo je veoma teško odlučiti  koja je od njih za trunku tužnija ne bi li bila baš ona bila odabrana. Na kraju, žiri je morao da preseče i donese odluku.

Pre nego što vam ispišemo priče koje su dobile letovanje, želimo da se zahvalimo svima koji su podržali našu humanitarnu akciju i bez kojih ona ne bi postojala.

Akciju smo pokrenuli sa darivanjem sedam smeštaja, ali taj broj se znatno povećao do kraja zahvaljujući ljudima velikog srca. Tako da smo udruženim snagame ove godine obradovali prvim letovanjem čak 12 porodica!

Veliko hvala Ivani Živković Kaldis vlasnici smeštaja u Neos Marmarasu, Mirjani Lalić vlasnici smeštaja u Olimpik Biču, Zorici Nikolić vlasnici smeštaja u Nea Kalikratiji i jednoj divnoj gospođi sa smeštajem u Paraliji koje su ove godine rešile da usreće po jednu porodicu. Hvala i Leli Janković koja se kasnije priključila akciji i rešila da obraduje dve porodice letovanjem u Paraliji. Na kraju ili početku, hvala Sonji Đorić koja je i ove godine nesebično ustupila smeštaj za čak šest porodica ( plus, ne vezano za ovu akciju, još četiri za ugrožene građane Niša) u svojim apartmanima u Nea Flogiti.

Hvala agencijama koje su dale besplatne povratne karte našim dobitnicima, a to su: Evro turs, Barcino, Sedmica i Hedonic.

Možda vam se dopadne

Veliko hvala Advokatskoj kancelariji Petrović iz Beograda, agenciji za nekretnine iz Pefkohorija – Dimitris Real Estate, Naisus Taxi iz Niša  i juvelirnici Unicat Jewlery iz Beograda što su podržali ovu našu akciju.

Priče porodica koje su dobile letovanje:

 1. Baka i unuk, kome je ona staratelj jer je otac teško bolestan. Inače, dečak boluje od autizma i pohađa specijalnu školu. Iz Niša su.
 2. Samohrana majka dve devojčice čiji je suprug/otac poginuo pre dve godine. Majka nije zaposlena za stalno, ali se trudi da svojim mezimicama svaki dan izmami osmeh na lice. Iz Valjeva su.
 3. Dvoje dece koje su igrom sudbine ostala bez oba roditelja. Dečak samo što je zakoračio u 18. godinu života, a devojčica još pohađa osnovnu školu. Iz Niša su.
 4. Petočlana porodica iz okoline Čačka. Majka se borila sa rakom, inače je izbeglica sa Kosova, i suprug koji je pre neku godinu dok je radio kao radnik fizikalac imao povredu zbog koje je sad invalid. Svo troje dece je maloletno i do sada su o moru samo sanjali.
 5. Četvorčlana porodica iz okoline Brusa koja živi od rada za nadnicu. Svi su zdravo, hvala Bogu, ali su o odlasku na more samo mogli da maštaju.
 6. Dečak ometen u razvoju iz Beograda će takođe ove godine prvi put videti more. Njegovi roditelji, iako razvedeni, rešili su da zajedno uživaju u ovom prvom iskustvu svog čeda.
 7. Samohrana majka i ćerka iz Dimitrovgrada. Dete boluje od epilepsije, a majka nema stalan posao već radi za nadnicu.
 8. Tročlana porodica iz Kovina, gde je samo otac zaposlen za stalno. Trinaestogodišnji dečak će ovog leta prvi put uživati u morskom kupanju, baš kao i njegova majka, dok je otac na moru bio u dalekoj mladosti.
 9. Tročlana porodica iz Beograda. Roditelji koji su 13 godina pokušavali da dobiju dete… Majka je pobedila rak… Njihovo princeza će se prvi put bućnuti u morsku vodu ovog leta.
 10. Četvoročlana porodica od kojih je jedan član, dete, ometeno u razvoju. O Grčkoj su samo maštali, a mi smo rešili da im ovu godinu učinimo lepšim uz jedno letovanje. Iz Niša su.
 11. Samohrani otac troje dece koji je ostao bez posla, pa sad žive od nadnice i pomoći ostatka familije, ali i dobrih ljudi. Dolaze nam iz Banjaluke.
 12. Ovim porodicama će se pridružiti još jedna, po izboru naših dragih saradnika humanitarne organizacije za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom Srbije velikog srca. Zbog teškog zdravstvenog stanja njihovih kandidata do dvadesetak dana pre polaska sa sigurnošću se ne zna ko će tačno od njih moći da putuje, pa će se zato ovo mesto naknadno popuniti.

Svi dobitnicu su već obavešteni da ove godine besplatno letuju u nama dragoj Grčkoj. Svima koji su prijavljivali svoje poznainke, prijatelje, familiju ili sugrađane hteli bi od srca da se zahvalimo, jer bez vas ova akcija ne bi bila ovoliko uspešna. Hvala vam što mislite na druge i što ste pokazali da ljudskost postoji! Hvala svima koji su podelili svoje životne priče sa nama! Hvala vam svima što imate tako ogromno srce!!!

You may also like

Ostavi komentar

13 − two =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići