KORONA VIRUS U GRČKOJ – POTVRĐEN PRVI SLUČAJ

Dopada vam se? Podelite sa prijateljima

Grčke vlasti su danas potvrdile prvi slučaj korona virusa u zemlji.

Predstavnik grčkog Ministarstva zdravstva rekao je da je u pitanju 38-godišnja žena koja je nedavno putovala na sever Italije, da je u bolnici u Solunu i da se za sada dobro oseća.

Prema rečima direktora Odeljenja za infektivne bolesti Ministarstva zdravlja Sotirisa Tsiodrasa, žena se nalazi u bolnici AHEPA u Solunu, prima antivirusnu terapiju, njeno zdravstveno stanje je dobro i nadzire je tim lekara specijalista.

SAVETI LEKARA ZA BEZBEDNO LETOVANJE

Osobe koje su poslednjih dana bile u kontaktu sa ženom zamoljene su da ostanu kod svojih kuća, u karantinu.

Tsiodras je naglasio da je korona virus u Grčkoj još uvek bolest koja nije opasna i naglasio potrebu poštovanja higijenskih pravila kako do nje ne bismo oboleli.

U poslednja 24 sata, zdravstvene vlasti testirale su na korona virus još četiri osobe i njihov test je na sreću bio “negativan” .

Stručnjaci za infektivne bolesti upozoravaju su da se broj zaraženih može povećati zbog geografske blizine i mnogih komercijalnih veza s Italijom, gde je do sada zabeleženo više od 300 slučajeva zaraženih i dvanaest smrtnih slučajeva.

Tekst preuzet sa sajta Greece Reporter

Dopada vam se? Podelite sa prijateljima

2 Comments

  1. Postovana, recite nam, molim Vas, kakvo je sad stanje sa ovim virusom u Grckoj? Kako nasa braca Grci izlaze na kraj sa ovom posasti?
    Pozdrav!

    1. Dobro smo, hvala na pitanju, i mi ostajemo kod kuce i cekamo da sve prodje. Objavljujemo redovno i na nasem sajtu informacije, nadamo se da pomazu da razumete kakve su mere uvedene ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.