Kupovina nekretnine u Grckoj Atina

Poznato je da naši ljudi vole Grčku. Od toga je verovatno i počelo interesovanje za kupovinu nekrenine u ovoj zemlji. Neki nekretnine kupuju za ličnu upotrebu, dok ima i onih koji žele da ih iznajmljuju u zarade.

Kupovina nekretnine u Grčkoj za nas koji nismo iz Evropske Unije zna da bude zahtevna, pa se prethodno treba dobro raspitati šta nam je sve potrebno za takav poduhvat. Ipak, i pored toga što je kupovina nekretnina u Grčkoj za naše ljude sve popularnija, pokušale smo da vidimo da li je realizacija zaista tako velika i gde u stvari stranci najviše kupuju nekrenine u Grčkoj.

Verovali ili ne ove godine, među mediteranskim zemljama, kupovina nekretnina nije najviše skočila u Grčkoj več u – Španiji! Ovo je zemlja s najvećim porastom potražnje za nekretninama, čak 323% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

HOĆETE DA KUPITE NEKRETNINE U GRČKOJ? OVDE IH POTRAŽITE!

Što se strancaca koji kupuju nekretnine u Grčkoj tiče, naša zemlja nije u prvih 10*.

Nemačka

Engleska

Amerika

Kipar

Francuska

Holandija

Španija

Kanada

Švajcarska

U isto vreme, iz zemlje poput Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država, potražnja za kupovinom nekretnina u Grčkoj je povećana za 70%, odnosno 20%.

NAKSOS-IDEALNO LETOVANJE U CENTRU KIKLADA

Kupovina nekretnine u Grčkoj – veliki gradovi i ostrva

Gde stranci najčešće kupuju nekretnine u Grčkoj? Pet najpopularnijih mesta su Kikladi, centar Atine, južna predgrađa Atine, Halkidiki i predgrađa Soluna.

Još preciznije, 5 ostrva na kojima stranci traže nekretnine za kupovinu u Grčkoj su Naksos, Paros, Mikonos, Santorini i Siros. U Atini, najpopularniji si sledeći delovi grada: Kolonaki, istorijski centar Atine, Pagrati, Abelokipi i Kipseli.

Kupaci iz inostranstva itekako su zainteresovani i za kupovinu nekretnina na severu zemlje. Najpopularnije su nekretnine u centru Soluna, zatim mestu Tuba, deo Analipsi-Bocari-Nea Paralia i Faliro-Ipokratio, kao i za Ano Poli, dok su na Halkidikiju 5 najpopularnijih područja Kasandra, Sitonija, Kalikratija, Palini i Mudania.

Ako biste kupovali nekretninu u Grčkoj, koje biste vi mesto odabrali?

*Izvor: Spitogatos