KUPOVINA NEKRETNINE U GRČKOJ – NA KOM JE MESTU SRBIJA?

by Ivana
0 Komentar
Kupovina nekretnine u Grckoj Atina

Poznato je da naši ljudi vole Grčku. Od toga je verovatno i počelo interesovanje za kupovinu nekrenine u ovoj zemlji. Neki nekretnine kupuju za ličnu upotrebu, dok ima i onih koji žele da ih iznajmljuju u zarade.

Kupovina nekretnine u Grčkoj za nas koji nismo iz Evropske Unije zna da bude zahtevna, pa se prethodno treba dobro raspitati šta nam je sve potrebno za takav poduhvat. Ipak, i pored toga što je kupovina nekretnina u Grčkoj za naše ljude sve popularnija, pokušale smo da vidimo da li je realizacija zaista tako velika i gde u stvari stranci najviše kupuju nekrenine u Grčkoj.

Verovali ili ne ove godine, među mediteranskim zemljama, kupovina nekretnina nije najviše skočila u Grčkoj več u – Španiji! Ovo je zemlja s najvećim porastom potražnje za nekretninama, čak 323% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

HOĆETE DA KUPITE NEKRETNINE U GRČKOJ? OVDE IH POTRAŽITE!

Što se strancaca koji kupuju nekretnine u Grčkoj tiče, naša zemlja nije u prvih 10*.

Nemačka

Možda vam se dopadne

Engleska

Amerika

Kipar

Francuska

Holandija

Španija

Kanada

Švajcarska

U isto vreme, iz zemlje poput Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država, potražnja za kupovinom nekretnina u Grčkoj je povećana za 70%, odnosno 20%.

NAKSOS-IDEALNO LETOVANJE U CENTRU KIKLADA

Kupovina nekretnine u Grčkoj – veliki gradovi i ostrva

Gde stranci najčešće kupuju nekretnine u Grčkoj? Pet najpopularnijih mesta su Kikladi, centar Atine, južna predgrađa Atine, Halkidiki i predgrađa Soluna.

Još preciznije, 5 ostrva na kojima stranci traže nekretnine za kupovinu u Grčkoj su Naksos, Paros, Mikonos, Santorini i Siros. U Atini, najpopularniji si sledeći delovi grada: Kolonaki, istorijski centar Atine, Pagrati, Abelokipi i Kipseli.

Kupaci iz inostranstva itekako su zainteresovani i za kupovinu nekretnina na severu zemlje. Najpopularnije su nekretnine u centru Soluna, zatim mestu Tuba, deo Analipsi-Bocari-Nea Paralia i Faliro-Ipokratio, kao i za Ano Poli, dok su na Halkidikiju 5 najpopularnijih područja Kasandra, Sitonija, Kalikratija, Palini i Mudania.

Ako biste kupovali nekretninu u Grčkoj, koje biste vi mesto odabrali?

*Izvor: Spitogatos

You may also like

Ostavi komentar

four × four =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići