MNF ELEON GREECE – KONAČNO U SRBIJI

by Sanja
0 Komentar

MNF ELEON GREECE najbolje maslinovo ulje na svetu, Grčkog proizvođača Mediterranean Natural Foods, konačno i na tržištu Srbije. Iako je ponuda maslinovog ulja kod nas relativno velika, do sada se nije pojavilo ulje ovakvog vrhunskog kvaliteta.

 

Naime, na međunarodnim sajmovima u 2015. godini, ELEON ulje je osvojilo najznačajnija priznanja za kvalitet:

  • U Izraelu GRAN PRI (Terraolive) i svrstano u top deset najboljih ulja sveta
  • Proglašeno za najbolje grčko ulje u Njujorku u aprilu prošle godine
  • Osvojilo je srebrnu medalju u konkurenciji preko 700 proizvođača iz 25 zemalja sveta u kategoriji ekstradevičanska ulja
  • U Atini je dobilo srebrnu medalju za vrhunski kvalitet hladno ceđenih ulja

Njegovo veličanstvo – Maslinovo ulje

Ulje ELEON se kompletno proizvodi u Grčkoj, a njegova priča počela je 2012.godine kada je osnovana firma MNF. Glavni akcionari MNF su tri lekara, koja su udružili svoju porodičnu proizvodnju.

Maslinjaci su podignuti na plantažama najjužnijeg Grčkog ostrva Krita koje je skoro uvek okupano suncem. Plod masline se ubira ručno i u roku od 24 sata se prevozi do destilerije na Halkidikiju. Tu se podvrgava procesu hladnog ceđenja na temperaturi koja ne prelazi 25° celzijusovih. U roku od tri dana ulje se flašira i spremno je za izlazak na tržište.

Maslinovo ulje – Prirodni izvor lepote i zdravlja

Vrhunski kvalitet ovog ekstradevičanskog ulja potiče od maslina koje se beru rukom u fazi potpune botaničke zrelosti, kada su najbogatije svim važnim nutrijentima. Brzom preradom se čuva karakteristična aroma svežih maslina i blago gorak ukus posle konzumiranja. Jedna od karakteristika kvaliteta je niska kiselost od 0,18%, što je 6,5 put manje od kiselosti koju imaju druga visokokvalitetna ulja (0,80%).

Ulje se pakuje u originalnu ambalažu, čiji je dizajn zaštićen, a na tržište stižu bočice zapremine 500 ml sa datumom proizvodnje i geografskim poreklom. Količine koje se proizvode su ograničene i mesečno se flašira 3000 l ulja, čime se čuva vrhunski kvalitet. Zbog toga se ulje izvozi na tržišta svega nekoliko zemalja sveta kao što su: SAD, Rusija, Izrael i Belgija, a od sada će ga imati i na srpskom tržištu!

Feta koja će vas oduševiti

Otkud ovo ulje kod nas? Zahvaljujući tradicionalnom grčko­srpskom prijateljstvu, dugogodišnjem prijateljstvu naše porodice i jednog od akcionara gospodina doktora Lapasa, kao i željom da se kod nas konačno pojavi u ponudi najbolji i najzdraviji proizvod iz asortimana ove firme, u prilici smo da vam ponudimo ovo ulje. Ekskluzivno pravo uvoza i prodaje maslinovog ulja u Srbiji ima DDO MNF­ Eleon Sr iz Kragujevca.

Za više informacija kontakt telefoni:

061/61 27 557     Dragan Stojanović

065/ 86 58 328  Suzana Stojanović

034/369 ­574       MNF Eleon ­Kragujevac

You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići