MRSNO SRPSKO LETOVANJE – DRUGI DEO

by Tijana
0 Komentar

mrsno srpsko letovanje

Nastavak satirične priče Mrsno srpsko letovanje ispisan perom ”Nušića” iz naše grupe je pred vama. Još jednom da napomenemo da ovaj tekst nije ispisan da bi ikog uvredio ili omaložavao, već da se našalimo na svoj račun jer više od polovine nas baš ovako je letovalo ili letuje.Prvi deo satire Mrsno srpsko letovanje možete pročitati OVDE.

Evzoni

 

Tačno je 15,30h, granični prelaz Evzoni. Nepregledna kolona.

-Lepo sam ti rekla da krenemo uveče. Sigurna sam da bi bila manja gužva. A ti samo teraš po svom. Kad god me nisi poslušao, ispalo je kako nevalja.

-Nismo mogli da krenemo sinoć, ti si rekla da nisi spremna.

-Ja? Ja sam kriva, jel? E pa gospodine, nisam ja, nego tvoja familija koja se okupila da te isprati kao u vojsku da ideš. Mogli smo noćas kao ljudi da krenemo, bez gužve i bez vrućine. A ovako, mučiš i mene i decu.

-Ma nema veze, kad stignemo, na odmoru smo, opusti se…

-Joj, kako da se opustim, pa ako mi se sve ono otopi u frižideru, sta ćemo onda? Joj Zorane, tako je to kad nećeš da me poslušaš. Kad si auto kupovao, rekla sam ti ne uzimaj golfa od Pere zelenaša, bilo mi je nešto sumnjivo, nisi me poslušao.

-Ali…

-Šta ali, to te nagovorio tvoj zet pijandura, a ti ćeš sve da poslušaš osim mene.

(Pozadi, debeljuškasti dečak, 12 godina, i ista takva devojčica, 10 godina, počinju da se koškaju)

-Mihailo, smiri se, ne zadirkuj sestru, dobićeš batine. A ti, veštice, ostavi tu lutku i spavaj. Princeza majkina. `Oćeš tablet da ti majka da, da igraš igricu? Jesi gladna? Hoćeš cedevitu?

-Hoću da piškim – odgovara devojčica držeći lutku za kosu.

-Da piškiš, gde sad da piškiš, ne možeš sad. Piškila si malopre, samo bi da piškiš. Ne izmišljaj. Inače ti neću kupiti ništa, jesi me čula! Piškićeš posle, evo sad da pojedeš jednu breskvu,sad će mama da ti oljušti.

Automobili se polako pomeraju, levo prolaz za autobuse, isto gužva. Skroz desno, šleperi parkirani. Vozači čekaju ispred u grupicama.

-Ovako bi ti da mene nisi upoznao. Bio bi šoferčina, kao svi tvoji rodjaci. A sad si gospodin čovek. I sklanjaj tu peškirčinu oko vrata, nemoj da me sramotiš. Izaći ću malo da protegnem noge. Deco vi igrajte igricu. Posle nekog vremena, vraća se u kola i seda. Popravlja frizuru, decu umiruje, pali cigaretu.

-Hrana je u koferima, sve sam rasporedila. Cigare sam povadila iz bokseva, svaka paklica je uvijena u gaće, ko zna, ovi Grci štrajkuju, možda im padne na pamet da pretresaju.

-Ako krenu da pretresaju, pusti mene da pričam, ti se sav spetljaš, nisi nizašta. A vi deco tišina, nemojte da se svadjate i bijete dok ne prodjemo granicu.

Oko sat vremena kasnije, prolaze pasošku kontrolu, naravno bez pretresanja, nastavljaju dalje. Kalispera Grčka, ljubi muža u obraz, okreće se ka deci, šalje i njima poljubac.

-Stani da vidim da li mi se ono otkravilo u frižideru, ako bude da dokupimo leda negde na pumpi.

 

Nastavak možete pročitati OVDE.

Ovaj šaljivi tekst je ispisao specijalista doktor Slobodan Jovićević, aktivan član naše grupe Grčka – grupa za turiste i redovni turista Elade.


You may also like

Ostavi komentar

7 − seven =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići