PETANI PLAŽA: SKRIVENI BISER KEFALONIJE

petani plažaPostoje plaže od kojih zastaje dah. Jedna od takvih je i skrivena Petani plaža na grčkom ostrvu Kefalonija. Nije bitno da li ćete doći dok su talasi ogromni ili kada je more mirno i kristalno čisto. Sigurno je da ćete se u ovu plažu zaljubiti na prvi pogled.

Kefalonija plaže

Do skoro su meštani najvećeg jonskog ostrva ljubomorno čuvali ovu prelepu uvalu samo za sebe, a turiste su slali da uživaju u čarima ogromne Mitros plaže ili nekih drugih po kojima je Kefalonija poznata i van granica zemlje masline. Međutim, danas je Petani jedna od onih plaža koju obavezno morate posetiti ako boravite na Kefaloniji, jar ako niste – onnda ko da niste bili na ovom prelepom jonskom ostrvu.

Kefalonija mapa plaže Petani

Nalazi se na severo-zapadnom delu ostrva u blizini grada Liksuri, koji je inače drugi po veličini grad na Kefaloniji. Ako se nalazite i na drugom kraju Kefalonije, mi vas savetujemo da krenete u avanturu i posetite ovu divnu plažu jer verujte nam na reč – nećete zažaliti što ste prešli tolike kilometre ne bi li rajski uživali. Za bolju orjentaciju pogledajte mapu  OVDE.

petani plaža

Petani plaža – opis

Okružena planinama u prelepoj uvali, ova šljunkovita plaža je pravi raj na zemlji. Širine je oko 50m, a duga je oko 600m, i zbog svoje izuzetne lepote i čistote poseduje plavu zastavu. petani plaža
Zbog svoje neopisive lepote ovu plažu zovu mlađom sestrom Mirtos plaže. Boja vode je fascinantna: od svetlo plave, zelene, pa do tirkizne. Jedan od najlepših zalazaka sunca na planeti upravo možete videti ovde.

petani plaža
Inače, ne morate da brinete ako tokom boravka na njoj ogladnite, jer se na plaži nalaze i dve taverne, kao i jedan kafе-bar.

petani plaža

Iako su putevi do plaže u odličnom stanju, nažalost, ne postoji javni prevoz koji vodi do nje. Tako da ako želite da je posetite morate iznajmiti automobil ili ići organizovano preko neke od agencija na ostrvu koje vode na izlet do Petani raja.

Pogledajte video:Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.