PLAŽE U OKOLINI SOLUNA

by Ivana
6 Komentari

Došli ste do Soluna i napravili biste predah ili ste baš ovaj grad odabrali za letovanje? Ili ste bili u kupovini I tako bi vam prijalo malo uživanja na plaži? Ovo su plaže u okolini Soluna koje vam mogu pružiti odmor i željno očekivano kupanje, dok ne stignete do željene destinacije.

Agia Triada – plaže u okolini Soluna

Agia Triada je kažu jedna od najlepših plaža u okolini Soluna. Od centra je udaljena oko 20ak kilometara i do nje se može stići autobusom koji polazi iz centra na svakih pola sata.

Plaža je takođe u blizini aerodroma, pa ukoliko vas put vodi dalje od Soluna, odlično će poslužiti za prvo kupanje, dok ne stignete do željene destinacije. Agia Triada je dugačka, sa kristalno čistom vodom i nedavno joj je dodeljena Plava zastava (obeležje koje se dodeljuje plažama za kvalitet vode, sigurnost i očuvanje prirodnog okruženja). Organizovana je, sa dosta kafića i restorana u blizini. Ukoliko dolazite za vikend, nemojte da se iznenadite ako je velika gužva.

Plaža Angelohori

Plaža Angelohori (Angelochori) udaljena je oko 30 kilometara od Soluna i odličan je izbor za one koji vole vodene sportive. Iz Soluna se do nje takođe može lako doći lokalnim autobusom. Kada je vetrovito, nebo iznad plaže ispunjeno je šarenim padobranima, a vožnja kajta od strane iskusnih surfera ostaviće vas bez daha.

Epanomi

Plaže u okolini Soluna nalaze se u predgrađima ovog grada. Epanomi je predgrađe Soluna, a ova plaža omiljena destinacija Solunjana. Zato će većina njih vrele letnje dane provesti baš na ovoj plaži. Od Soluna je udaljena oko 25 kilometara, odlično povezana autobusima. Često se kaže da se ova plaža nalazi na granici između Soluna i Halkidikija, jer je ovo poluostrvo udaljeno samo nekoliko kilometara od Epamonija. Za osveženje ili kafu na plaži su zaduženi kafići i restorani kojih ovde ima u izobilju, a ukoliko vam se mesto toliko dopadne, možete iznajmiti i smeštaj.

Možda vam se dopadne

Plaža Perea

Lepe plaže u okolini Soluna su lako dostupne, a jedna od njih je i plaža Perea. Perea je, osim za plažu, naziv i za istoimeno pregrađe Soluna.. Na oko 17 kilometara udaljenosti, do mesta možete lako doći gradskim autobusom. Ovo mesto poznato je i kao letovalište, pa leti bude veoma popularno. Ovde ima dosta toga da se vidi, pa je turistima zbog prirode i bogatog noćnog života Perea veoma privlačna.

Plaža Neoi Epivates

Ukoliko želite da osim plaže uživate u prirodi oko vas, onda je ova plaža pravi izbor. Plaža Nei Epivates Paliria nalazi se u prelepom prirodnom okruženju, okružena visokim drvećem, a Plava zastava daje garancije da će voda biti čista i odlična za kupanje. Ukoliko  ostanete do kasno, posetite i otvoreni bioskop za pravi letnji završetak dana. Dakle, plaže u okolini Soluna mogu da pruže mnogo više od kupanja.

Foto: Santa Beach Hotel
Foto: Santa Beach Hotel

Galaksias

Još jedna popularnih plaža sa Plavom zastavom je plaža Galaksias. Ukoliko želite da ste blizu Soluna, na lepoj plaži, na njoj se nalazi Santa Beach Hotel sa 4 zvezdice za vaš nezaboravan odmor.

plaža patmos plaže u okolini soluna
Plaža Patmos

Plaža Potamos

Plaža Patmos nalazi se u mestu Epanomi, na nekih 20-ak minuta vožnje od Soluna. Od Soluna do Epanomija postoji i autobus, pa iako plaža nije baš u samom mestu, lako se do nje dolazi. Plaže u okolini Soluna su uglavnom lako dostupne, pa je tako i sa ovom. Plaža Potamos nije u samom mestu, ali je velika i lako se do nje dolazi. Ovu plažu krasi izuzetno čista i topla voda, široka je i ima veliki plićak (idealno za decu). Plaža je organizovana, ima tuševe, barove, kabine za presvlačenje, mreže za odbojku ali i dovoljno mesta za one koji ne žele ležaljke.

You may also like

6 Komentari

Ljiljana 23/12/2023 - 17:52

Potamos ili Faros ,prelepa plaza posebno na samom vrhu.
Obavezno posetiti.

Odgovor
Ljiljana Nikolau 18/12/2023 - 17:38

Lena, tražite grčko državljanstvo, imate na to pravo po osnovu porekla. Srećno i od srca Vam želim da jednog dana živite u Grčkoj kao Grkinja 🍀

Odgovor
Branko 26/03/2023 - 09:24

Solun je moj san

Odgovor
Ivana 28/03/2023 - 12:33

Slazemo se, prelep grad!

Odgovor
Lena 20/02/2023 - 11:40

Baš vam hvala za ovaj tekst. Volim Solun, toliko da bih se rado preselila tamo. Sanjam o tome da pozovem medjunarodne selidbe pro move, i odem tamo da živim. Na svakom koraku ima istorije, zanimljivih sadržaja, klima je divna, a i pradeda mi je bio Solunac, tamo mu je i grob, pa me je nešto oduvek neodoljivo privlačilo. Sad vidim da ima i lepih plaža u okolini, pa mi sve to deluje još primamljivije. Daće Bog da bude, za koju godinicu…

Odgovor
Ivana 28/03/2023 - 12:34

Lena, hvala vama sto nas pratite! Sve razumemo, jedan je Solun!

Odgovor

Ostavi komentar

13 − 10 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići