posao-u-grčkoj

Sigurno su neki od vas poželeli da spoje lepo i korisno i pronađu posao u Grčkoj. Iako je poslednjih godina situacija malo teža što se tiče pronalaska posla, leto uvek pruža više mogućnosti i više šansi bar za neki sezonski posao.

Šta se najviše traži?
 

Najveće šanse za zaposlenje imaju ugostiteljski radnici i oni koji imaju iskustva u ugostiteljstvu ili turizmu. Naravno, poznavanje engleskog kao univerzalnog jezika za sporazumevanje se podrazumeva. Neretko se traži i poznavanje drugih jezika u zavisnosti od mesta rada, pa se osim grčkog sve češće traže i ruski, nemački i francuski. Na severu Grčke dosta se traži i poznavanje srpskog jezika.

Gde naći oglase za posao?
 

Postoji dosta sajtova koji se bave ovom temom. Mi smo za vas izdvojili one najpoznatije, a samim tim i one sa najraznovrsnijom ponudom.

KARIERA

Svakako jedan od najpoznatijih grčkih sajtova za pronalaženje posla. Posle registracije možete srediti svoj profil i obavezno dodajte svoj CV (najbolje na engleskom jeziku) kako bi vas poslodavci smatrali ozbiljnim kandidatom. Sajt je pregledan i možete pretraživati poslove koristeći ključne reči, oblast rada ili mesto rada.

SKYWALKER

Još jedan od vodećih grčkih sajtova što se oglasa za posao tiče. Slično funkcioniše kao i prethodno pomenuti tako da obiluje raznovrsnim poslovnim prilikama.

XE

Svakako je zaslužio da se nađe na ovoj listi zbog onoga što nudi. Pored poslova u Grčkoj možete naći i poslove van granica ove zemlje. Ima prevod i na engleski što mnogo olakšava pretragu.

AGGELIOPOLIS

Sajt pre svega prikazuje oglase za severnu Grčku, što možda pruža veće šanse za zaposlenje onima koji ne barataju dobro drugim stranim jezicima osim srpskog. Ima dosta oglasa gde se traži isključivo srpski jezik zbog velikog broja naših turista koji letuju u ovom delu Grčke.

CAREERJET

Ovaj sajt prikazuje oglase sa većine drugih sajtova u Grčkoj i možda je jedan od najboljih načina da dođete do željenog posla.

Postoji i nekoliko Facebook grupa na kojima se često nude ponude za sezonske poslove.

Većina sajtova je na grčkom jeziku, a ako vam google translate ne pomogne, budite slobodni da nam pošaljete link oglasa i probaćemo da pomognemo što se prevoda tiče.

U nekom od narednih tekstova pisaćemo o dokumentaciji koja je potrebna da biste radili u Grčkoj. Ako do tada već ne budete radili na nekom od grčkih ostrva (a nadamo se da hoćete) čitamo se!