RONJENJE U GRČKOJ: PET MESTA ZA LJUBITELJE PODVODNOG SVETA

by Sanja
0 Komentar

Ronjenje u Grčkoj… Pećine, šareni koralni grebeni i podvodni raj na grčkim ostrvima je san za svakog ljubitelja ronjenja.

Grčke vode su pogodne za podvodna istraživanja, a ovih pet ostrva vas poziva da postanete turisti pod vodom.

Hios

Ovo prelepo ostrvo ima neke od najlepših podvodnih pećina, mnoštvo koralnih grebena, ali i olupine brodova koji su potonuli za one koji vole ovakvu vrstu ronjenja. Smatra se idealnim za ronioce početnike s obzirom da njegove vode imaju dobru vidljivost, a temperature su umerene. Elinda, Prasonisi i Tračili su neka od najpopularnijih mesta za uživanje pod vodom.

Organizovano ronjenje na ostrvu obavlja Ronilački centar Tortuga i Sea Adventure.

ronjenje u grčkoj

Santorini

Vulkansko poreklo Santorinija daje podvodnom pejzažu jedinstven šarm. Visok sadržaj soli u vodama ostrva Santorini, čini ronjenje ovde prilično opuštajućim. Među najboljim ronilačkim opcijama ovde su Kejp Tripiti, Taksiarhis (potonuli brod) i greben u oblasti Adiavati.

Ronjenje u navedenim oblastima, ali i u drugim okolnim vodama Santorinija, sprovode Aegean Divers i ronilački centar Atlantis.

Ronjenje u Grčkoj – Zakintos

ronjenje u grčkoj

Raj za ronioce iz celog sveta. Zakintos krije neverovatno interesantan morski svet, posebno u svom jugozapadnom delu. Vredan pomena je međunarodno priznati Nacionalni marinski park. Bogata flora i fauna u kombinaciji sa kristalno čistim tirkiznim vodama i njenim pećinama čine idealnu sredinu za ronjenje iz snova. Ako imate sreće, možete da plivate pored čuvenih kornjača Careta Careta ili Monaha.

Na Zakintosu možete u ronilačku avanturu sa Nero Sport, sa Eurodivers u Laganasu i ronilačkim centrom Turtle Beach.

Kalimnos

Ostrvo sunđera je bazen atrakcija za ljubitelje ronjenja i to sa dobrim razlogom. Bogato morsko tlo ostrva, sa svojim grebenima, pećinama i brodolomima, stvara postavku snova za one koji vole ronjenje. Oblast Therma – Pithari, ronilački park, farme sunđera u Kasteliju i Kambiju, kao i oblast Diapori su oblasti koje privlače većinu ronilaca.

Ronjenje na ostrvu može se obaviti korišćenjem usluga ronilačkog centra Kalymnos.

Krit

Impozantni divlji reljef ostrva Krit nastavlja se i u moru, stvarajući fanstastične formacije ambisa, pećina i grebena. U okolini Krita ima mnogo brodoloma koji svedoče o istoriji ostrva. Desetine impresivnih mesta za ronjenje u Grčkoj su u Sudskom zalivu, kao i na stenovitim obalama od Kalivesa do Georgijupolisa. Među njima su podvodna pećina Slonova, plaža Skinarija u blizini Plakijasa, Spata i Gravousa, Vulisma u Lasithiju, obale Sidera i Kufonisija (Beli).

Ronjenje u Haniji možete probati sa Blueadventures i Omega Divers, u Retimnu, ili u Ronilačkom centru u Aja Pelagiji.

You may also like

Ostavi komentar

1 × 4 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići