SAMO SE PRIJATELJSTVO RAČUNA

by Tijana
1 Komentar
Nije baš grčka priča, ali ima veze sa Grčkom, i ima veze sa mojom naklonošću prema toj prelepoj zemlji. Nema opisa putovanja, granice, gužve, Poljaka, Mađara, Šveđana, nema Soluna i Aristotelisa! Nema! Ovaj put sam otišao malo dalje – do Atine!!!

Ah, ti Grci

Elem, prateći na Facebooku razne stranice o Grčkoj naletim na Grčki kutak. Naravno, lajkujem stranicu i pogledam čime se bave. Vidim ima svačega, od ozbiljnih priča, preko informacija, pa sve do zezanja na razne teme. Aha, nije loše! Ali kako ima more takvih stranica skrenuli su mi pažnju taman toliko da ih svrstam u “jednu od”!!! Međutim, kako je vreme prolazilo primetim da sam sve češće na stranici i da se bas zabavljam! Te priča o klopi, pa o običajima za taj i taj praznik, pa priče o našim ljudima koji žive u Grčkoj, upoznavanje nas ljubitelja Grčke sa mentalitetom i temperamentom Elade… Ne možeš, a da ne primetiš da se ljudi ozbiljno bave stranicom! I sve je to lepo, ali to nije ono što sam hteo da podelim sa svima vama.

Morski drugari

Na stranici postoji rubrika Vaša Grčka priča. Uh, rekoh super, toga imam baš dosta i mogao bih da pitam da objave neku! I naravno ne budem lenj, presavijem tabak i pošaljem poruku u inbox – ja sam taj i taj, imam to i to, da li bi ste vi to i to, i naravno pošaljem jednu od mojih grčkih priča. Oni , one ili ko već, prihvate i objave. Da ne budem lažno skroman, ta priča lepo prođe kod članova grupe. Potom mi se jave administratori stranice, Tijana i Sanja!
Malo po malo, kroz neke priče i dopisivanja u inbox-u sve se to pretvori u jedno lepo virtuelno prijateljstvo, čemu Facebook priznaćete i treba da služi. Kako je prolazilo vreme i kako smo se sve češće dopisivali, nisam ni primetio koliko dobro poznajemo jedni druge, a da se nikad u životu nismo videli uživo. Pričamo o porodičnim radostima, problemima, krizi, dečijim bolestima, o kućnim ljubimcima, ma o svemu kao sa najboljim prijateljem koji živi tu odmah jednu ulicu dalje! Kragujevac – Atina, tačno jedna ulica, ali dugačka 1035 km!!!

Sledila sam snove o zemlji, a živela san s ljudima Grčke

Elem, saznam da postoji još jedan član u timu Grčki kutak – Ivana. Još je ona iz mog rodnog grada. Ne treba da vam kažem da i nju jedva čekam da upoznam. Iako, nikada ni reč pismeno nismo razmenili, već mi je draga, jer ako je u timu sa Sanjom i Tijanom, kako da ne bude.
Ono što je meni samom potvrdilo bezgraničnu ljubav i međusobno poverenje sa Tijanom i Sanjom je momenat kada sam žurio sa posla da pošaljem poruku Sanji i da proverim da li joj sinčić još uvek ima temperaturu, ili kad sam Tijanu pitao da li je završila krečenje! Obične, najobicnije stvari, ali o kojima baš i ne pričaš sa svakim. Ili mozda kada je Sanja zvala i tražila neki savet ili jednostavno imala potrebu da se sa nekim isprica. Ili kada je Tijana jurila po Atini da mi završi neki posao ili kada me je zvala na svadbu. Podsećam, nikad u životu se nismo videli!

Taj skriveni grčki sastojak

Ovog leta Sanja planira da obiđe svoje i da dodje u Beograd. Naravno, dogovor je da se vidimo – pod obavezno! Znam da ima obaveze da obiđe familiju, prijatelje i naravno da bude malo sa svojima, pa zato sam strpljivo čekao da sve to obavi.
Napokon se dogovorimo u petak uveče na Adi. Dolazim u Beograd na Adu, parkiram auto i krećem prema kafeu u kom me čeka. Dok sam prilazio, pomalo me hvatala i trema, kao Pinkija kad je video Tita i sve mi je malo izgledalo nestvarno. Idem prema kafeu i odjednom u gužvi vidim dve ruke kako mi mašu – Sanja!!! Taj iskreni osmeh, zagrljaj i poljubac, verovatno nikad neću zaboraviti.
Sedeli smo i pričali o svemu i svačemu. Kada sa nekim možete da razgovarate o svemu i da se svemu smejete, onda vam je to dokaz prave prijateljske ljubavi koju po svaku cenu morate da čuvate. Toliko je bilo lepo veče da smo zaboravili da se slikamo i ovekovečimo trenutak. Zato ce ova priča proći bez naše zajedničke fotografije. Kasnije kada smo se čuli telefonom Sanja kaze da nema veze što se nismo slikali, važno je da ja i ti znamo da je bilo lepo. Tijanu i Ivanu ću videti kada u avgustu odem na svadbi u Atinu!
POSTOJE MUŠKO-ŽENSKA PRIJATELJSTVA – PRAVA !!! TIJANA , SANJA I IVANA, VOLI VAS VAŠ GACA !!!

 

 

You may also like

1 Komentar

Gaca 03/08/2017 - 15:17

” ko je njih poznavao , ni pakao mu teško neće pasti ” ! Pozdrav za Ivanu , Tijanu i Sanju , administratore najbolje stranice o Grčkoj na Facebook-u !!! Puno cas pozdravljam i želim vam svu {sreću ! Gaca !

Odgovor

Ostavi komentar

4 × 5 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići