ŠTA POKLONITI GRKU?

by Tijana
0 Komentar

Šta pokloniti Grku – pitanje koje nam veoma često postavljate. Većina vas je je posle višegodišnjeg letovanja u zemlji masline sklopila prijateljstva sa braćom Grcima. Neka su samo površna, a neka Boga mi i za ceo život. Ali nekako uvek kada krenemo put njihove otadžbine, dobro se zamislimo šta da im ponesemo za poklon…

Shodno tome, mi smo rešile da  vam damo top 6 predloga, po nama, šta možete poneti iz majčice Srbije bratu ili sestri sa pasošem Elade.

Rakija – poklon bez mane

Dobra stara srpska rakija je uvek super poklon za bilo kog inostranog prijatelja, pa i Grka. Bez obzira što Grci imaju svoju rakiju, naša će im biti specijalna. Pitate se zašto? Jednostavno, naše rakije su mnogo jače od njihovih, pa se nemojte začuditi ako se neko od braće Helena, kada popije čašicu šljive, ili bilo koje druge srpske rakije, zagrcne ili prvi gutljaj ispljune.

Ikona Belog Anđela – šta pokloniti Grku

Većina Grka je pravoslavne veroispovesti i više nego išta su ponosni na to. Prema tome, nikako nećete pogrešiti ako za poklon ponesete ikonu, još ako je ta ikona tipično srpska, kao što je Beli Anđeo, onda je to pun pogodak.

Licidersko srce

šta pokloniti grku

Još jedan poklončić koji će se najverovantije svideti vašem drugu s juga Balkana. Ima i ovde medenjaka, ali tih kao što je licidersko srce sa ogledalcetom u sredini – mi još nismo videle.

Suveniri bratskih klubova

Svima je poznato da su Heleni sportski fanatici. Većina njihovih klubova ima bratski tim u našoj lepoj Srbiji. Nikako nećete pogrešiti ako nekom ko navija za Olimpijakos odnesete bilo šta sa grbom Crvene Zvezde ili nekom ko navija za PAOK nešto sa grbom crno-belih. Dakle, na šitanje šta pokloniti Grku kada znamo da voli da navija, ovo je idealno rešenje.

Suveniri sa grbom Srbije

šta pokloniti grku

Možda zvuči kao kliše, ali na to treba da gledate drugačije. Baš kao što vi na primer popunjavate frižider magnetima iz grčkih letovališta, tako bi i Grk ili Grkinja isto učinili sa magnetima iz naše lepe otadžbine. Tako da ako se odlučite za magnet, šolju, kalendar… da znate da sigurno niste pogrešili u odabiru.

Nakit sa imenima ispisanim ćirilicom

Ako se pitate šta pokloniti Grku evo još jedne odlične ideje. Idealan poklon za svakoga ko nam je prirastao za srce. Tako da ako je vaša lepša polovina Grkinja, onda vam preporučujemo da joj poklonite srebrnu ogrlicu na kojoj je ispisano vaše/njeno/ili oba imena ćirilicom. Dame ne očajavajte, jer juvelirnica koju ćemo vam predložiti ima i brdo nakita za jači pol. Ako želite nekoga da obradujete ovakvim poklon, onda ga kupite kod najboljih – UniCat jewelry.

You may also like

Ostavi komentar

two × 4 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići