ŠTA SE SVE PITA GOOGLE PRE POLASKA U GRČKU?

by Sanja
8 Komentari

Šta se sve pita Google pre polaska u Grčku, pitate se? Google pretraživač se “usija” od raznoraznih pitanja kada dođe vreme za polazak u Grčku. Svako od tih pitanja vas odvede na neki sajt gde bi ste mogli pronaći informacije o onome što tražite.

Pored klasičnih pretraga kao što su “letovanje, plaže, ostrva u Grčkoj“, ima i onih koje vam nateraju suze na oči, naravno od smeha. Nismo bile lenje pa smo najsmešnije Google pretrage preko kojih ste došli na naš sajt, spakovale u ovaj tekst.

Prekinite sve što radite, a pogotovo ako jedete da se ne biste slučajno zagrcnuli od smeha, pa da vidimo šta vas sve zanima o zemlji masline, bilo da se radi o letovanju ili jednostavno o novom saznanju o istoj.

Najčešća pitanja su o cenama u najjužnijoj balkanskoj zemlji, a neko ko je želeo baš u detalje pitao je Google koliko košta ‘leba u Grčku. Oni sa (verovatno) dubljim džepom su se interesovali kakve su cena marketa u Grčkoj, a nekolicinu vas je interesovalo šta kupiti u tim istim marketima.

PITANJA IZ KATEGORIJE: SANJAM TE, SANJAM

Plavo-bela grčka zastava nam je svima dobro poznata. U nekima budi najiskrenije emocije pa je neko kome je stalno u mislima, pitao Google šta znači sanjati grčku zastavu. Ne znamo da li je bilo noćnih mora ili su snovi plavo-beli, ali svakako je zanimljivo i pitanje šta znači plava boja u Grka. Krst na grčkoj zastavi je nekoga podsetio na svima znanu igricu iks-oks, pa je na sveznajućem Google-u tražio plavu zastavu sa belim iksom.

Možda vam se dopadne

SUJEVERJA U GRČKOJ

AKO STE ZALJUBLJENI: ŠTA SE SVE PITA GOOGLE PRE POLASKA U GRČKU

Najzanimljivije su pretrage zaljubljenih, pa je tako veliko interesovanje saznati ko je grčki Bog zaljubljenosti. Pošto smo shvatile da su naše žene te koje padaju na Grke, interesovalo ih je zašto Grci vole Srpkinje, ali i to kakvi su grčki momci i da li su lepi. Da nije u pitanju samo traženje informacija kako bi znale šta da rade ako upadnu u vezu sa Grcima, neke dame su hrabro pitale Google kako se udati za Grka. One koje verovatno nisu mogle do Grčke iz nekog razloga, tražile su način kako smuvati Grka u Beogradu. Sve u svemu, dosta naših dama pitalo se da li zvati svekrvu na telefon i kako da znaju da ih svekrva ne voli. Da li su mislile na grčke svekrve ili ne, ne znamo, ali su završile na našem sajtu.

KATEGORIJA: SAM SVOJ DOKTOR

Hipokrat, otac medicine, je poreklom iz Grčke pa je verovatno razlog mnogih pretraga kada je opšte stanje organizma u pitanju. Da je Google Hipokrat verovatno bi dao odgovor šta je dobro za reumu poneti iz Grčke. Svima vam je pala na pamet verovatno čuvena krema ili gel, pa eto inspiracije za novi biznis u Srbiji.

Da smo narod koji veruje u razne stvari, počev od crvenog končića oko ruke protiv uroka pa do nošenja amajlije, dokazali su nam i oni koji su se interesovali kakvo je delovanje narukvice plavo oko. Neko je tražio i samo grčko oko, a ima i onih koji su Google pitali za kontakt pri kupovini urokljivog oka.

google

PITANJA IZ KATEGORIJE: NAMA JE ZANIMLJIVO, A VAMA?

Nezaobilazni komarci u Grčkoj su redovna pretraga, a nekolicina se pitala šta jesti u najjužnijoj balkanskoj zemlji. Prvi odlazak na letovanje je vatreno krštenje kada je Grčka u pitanju, pa se neko interesovao šta je giros. Vozače interesuje kada je najbolje preći Evzoni, a meteoropate kakvo će vreme biti u septembru na Kefaloniji. Grčki gradovi su mesta gde se sudara staro i novo, a nekoga je zanimalo koji grad u Grčkoj ima ostrva.

U Grčkoj se govori grčki jezik, pa odmah zatim i engleski (sa grčkim naglaskom 🙂 ). Oni koji ne znaju ni jedan, pokušavaju se sporazumeti na razne načine, najčešće mimikom. Tako je nekoga zanimalo kako se sporazumevaju u Leptokariji. Nadamo se da nije bilo nesporazuma.

Vrela Grčka je pravi raj za oči kada su u pitanju plaže i more. Google mora znati sigurno da li je preporučljivo obuti cipelu na bosu nogu u Grčkoj, ali i koji su to super pokloni iz zemlje masline. Oni kojima je životni san da se presele na jug, Google su pitali kako da živim i radim u Grčku, a kojima je sve prekipelo tražili su spas na Googlu kucajući u pretragu “u Grčku da odem da vas ne vidim više”.

Nova poznanstva se često sklapaju na letovanju, a neko ko se uputio na Tasos raspitivao se koji su to Tasos nudisti. Omladina (samo pretpostavljamo) u glavi ima zabavu i naravno sex, pa je jednostavno tražieno “sex Grčka”, bez mnogo okolišanja.

Ovo su samo neke od najzanimljivijih pretraga kada je zemlja masline u pitanju. Ljudi se interesuju za razne detalje. Ipak, pobednik u žestokoj konkurenciji, po našem izboru, je definitivno “Koliko košta ‘leba u Grčku?”. Da ne bismo mučili sveznajući Google, evo odgovora… Cena se kreće od 60 centi pa na više.

Leto se polako približava. Vidimo se na nekoj od prelepih grčkih plaža. Ljubi vas vesela ekipa Grčkog Kutka! 🙂

You may also like

8 Komentari

Nevenka Suvakov 16/02/2019 - 17:32

I ovaj, kao i svi Vaši tekstovi je odličan. Uvek imate lepe, korisne i zanimljive tekstove. Svaka čast!

Odgovor
Deni 15/02/2019 - 00:02

Super tekst! Onako, osvežavajuć, zanimljiv i duhovit 🙂 Svaka čast za ideju!

Odgovor
Negoslava 14/02/2019 - 22:58

Hvala vam… još se cerekam.

Odgovor
Sanja 14/02/2019 - 23:08

Hvala na komentaru! Jedva sastavismo tekst od smeha… 🙂

Odgovor
Kole 14/02/2019 - 21:55

Verovatnije je “kolko košta…” 😉

Odgovor
Sanja 14/02/2019 - 23:08

Paaa…realnije bi bilo, ali eto tako je ukucano u pretragu 🙂

Odgovor
бака Штрумпф 14/02/2019 - 21:47

Хехехее, супер идеја за текст! Све похвале и за остале, читам вас редовно и увек ми посебно пријају комични текстови.

Odgovor
Sanja 14/02/2019 - 23:05

Hvala! Mi uživamo pišući ovako šaljive tekstove…Pozdrav!!! :-*

Odgovor

Ostavi komentar

4 × five =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići