STIPENDIJE ZA POSTDIPLOMSKE STUDIJE U GRČKOJ

by Ivana
0 Komentar

Stipendije za postdiplomske studije u Grčkoj

Za sve one koji bi voleli da nastave studije, i idu na postdiplomske studije u Grčkoj preporučujemo nekoliko programa koji uz mogućnost studiranja za studente sa naših prostora obezbeđuju i školarine.
Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica Eko Serbia, drugu godinu za redom organizuje dodelu stipendija za postdiplomske studije na univerzitetima u Grčkoj, studentima iz Srbije. U prvoj godini saradnje, tokom 2017. godine, Srbija je imala najveći broj prijavljenih studenata na ovaj konkurs, pa su ovom velikom interesovanju izašli u susret, obezbeđujući čak 4 stipendije za srpske postdiplomce na univerzitetu u Pireju i 2 na univerzitetu na Kritu ove godine.

Stipendija za Univerzitet tehničkih nauka na Kritu – program Naftni inženjering

Stipendija je obezbeđena za jednog studenta iz Srbije u trajanju od 12 meseci. Istraživanja i predavanja su na engleskom jeziku, uz korišćenje inovativnih metoda koje uključuju gostujuća predavanja, seminare, istraživačke projekte…Studentima će takođe biti omogućena i praktična predavanja u kompaniji. Kandidati treba da imaju završen fakultet iz inženjerskih oblasti (mehanika, metalurgija, hemija) sa najmanjom prosečnom ocenom 7 i odlično znanje engleskog jezika.

Studentima će biti pokriveni svi troškovi master studija jer je obezbeđena školarina u iznosu od 4.000 evra, kao i troškovi smeštaja i života u Grčkoj, u iznosu od 1.000 evra mesečno.

Možda vam se dopadne

Prijave za stipendije su već počele.

ŠKOLOVANJE U GRČKOJ – JEFTINA ILI SKUPA OBAVEZA

Stipendija za Univerzitet u Pireju – program Energetska strategija, pravo i ekonomija

Stipendija je obezbeđena za jednog studenta iz Srbije u trajanju od 18 meseci. Ovo je prvi Master program u jugoistočnoj Evropi i jedan od samo nekoliko programa u Evropi posvećen isključivo ovoj oblasti.

Istaknuti profesori ovog, ali i drugih univerziteta iz Evrope i Amerike zajedno su svojim znanjem i iskustvom osnovali ovaj program, koji uklapa zahteve i očekivanja tržišta sa inovativnim metodama predavanja, uz tutorijale, seminare, konferencije…Dobitnik stipendije biće odabran isključivo na osnovu akademskih rezultata, profesionalnom iskustvu, broju stranih jezika koje govori i profesionalnim iskustvima.

Studentima će biti pokriveni svi troškovi master studija jer je obezbeđena školarina u iznosu od 5.000 evra, kao i troškovi smeštaja i života u Grčkoj, u iznosu od 1.000 evra mesečno u trajanju od 18 meseci.

Više informacija o ova dva programa za koje stipendije obezbeđuje Hellenic Petroleum, možete dobiti ukoliko ih kontaktirate na stipendije@hellenic-petroleum.rs (ako se setite, navedite da ste informaciju dobili od nas :)).

STUDENTSKI ŽIVOT JEDNOG SRBINA U OSUNČANOJ ATINI

Stipendije za MBA studije na Atinskom univerzitetu za ekonomiju i biznis

Stipendije za postdiplomske studije u Grčkoj nudi i ovaj internacionalni program za 2 studenta iz balkansih zemalja, a dodatne informacije možete saznati na imba@aueb.gr.

Stipendije za postdiplomske studije u Grčkoj – City College u Solunu

Program nudi stipendije za strane studente, a više informacija možete dobiti na acadreg@city.academic.gr.

Stipendije grčkih ministarstava za studije u Grčkoj

Stipendije za postdiplomske studije u Grčkoj odobrava i grčko Ministarstvo za obrazovanje, a o detaljima se možete raspitati ukoliko popunite kontakt formu na njihovom sajtu klikom ovde.

Prošle godine preko grčke Ambasade u Srbiji, Ministarstva spoljnih poslova Republike Grčke objavilo je konkurs za postdiplomske studije u Grčkoj. Konkurs je objavljen u julu i možete ga pogledati ovde, ali i kontaktirati predstavnike Ambasade za detalje oko stipendija za školsku 2018-2019. godinu.

Ukoliko znate za još neku stipendiju, slobodno nam javite :)!


You may also like

Ostavi komentar

nine + 20 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići