ZIMA U GRČKOJ – NARAVNO DA MOŽE!

by Sanja
0 Komentar
zima u grčkoj

Zima u Grčkoj – Ako do sada niste razmišljali o skijanju u Grčkoj, vreme je. Ne, ne mislimo na skijanje na vodi tokom letnjih meseci. Pored toga što je jedna od glavnih destinacija mnogobrojnim turistima tokom leta, Grčka je itekako zanimljiva i zimi.

Iako je u većini mesta u Grčkoj sneg misaona imenica, postoje i oni delovi ove prelepe zemlje koji podsećaju na Alpe.

 Oni ga čekaju godinama

Zima u Grčkoj – Ski centri

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Grčka poseduje dosta dobro organizovanih i uređenih ski centara. Parnasos. Kalavrita, Vasilica, Kaimakčalan samo su neki od prelepih predela prekrivenih snegom. Mnogi Grci u svojim ostavama imaju svu potrebnu opremu za skijanje i baš dani oko Božića su idealni da istu upotrebe. Iako možda zvuči čudno (i nama je bilo, verujte), jer smo navikli na Grčku kao zemlju koju posećujemo zbog mora sunca, ski centri su dupke puni.

https://www.youtube.com/watch?v=Hh1B1Ob7JQ4

Deset atrakcija Soluna koje morate posetiti 

Seoski turizam

Za razliku od naše zemlje gde ova vrsta turizma još uvek nije dovoljno razvijena (iako ima dosta potencijala), u Grčkoj je situacija totalno drugačija. Pogotovo zimi. Mnoga sela na obroncima visokih planina su prepuna turista, kako Grka tako i stranaca. Dimicana, Stemnica, Vitina, Kosmas samo su neka od sela na Peloponezu u kojima cene smeštaja za noć idu i do 100 €. Ali zaista vredi. Pored predivne prirode i lokalnih proizvoda, skoro svako mesto ima svoju istoriju koja ga karakteriše.

Zašto treba da posetite Atinu za Novu godinu

Veliki gradovi

Ako ste za sneg onda pravac Solun, ako vam je dosta istog onda dođite u Atinu. Iako su preko cele godine zanimljivi, obično nemamo vremena da ih upoznamo u pravom svetlu. Razlog za to je jednostavan…Leti nam je prioritet more i plaža. Zato je možda zima dobar razlog da ih posetite. Više vremena za obilazak svega onoga što imaju da ponude, a složićete se da nije malo. Pogotovo je zanimljiv period oko Božićnih i Novogodišnjih praznika kada se održavaju razne manifestacije, ali počinju i sniženja. Kada kažemo sniženja mislimo na prava sniženja, gde za male pare možete kupiti ono što je papreno skupo tokom godine.

Izbor je veliki što se tiče zime u Grčkoj. Ako želite da je upoznate u nekom drugom svetlu onda put pod noge. Jer nije Grčka samo more…

Magija Božića u Grčkoj

You may also like

Ostavi komentar

five + fifteen =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići