DA VAM SE ODMOR NE PRETVORI U NOĆNU MORU

by Sanja
0 Komentar

Ako ovog leta planirate ići u zemlju masline, evo par stvari koje je korisno znati pre nego što stignete na svoje odredište, a sve u cilju da odmor provedete u pravom smislu te reči.Prodavnice rade dvokratno

Ako ste rešili da popodne prošetate nekim većim gradom i prošunjate po buticima, poljubićete vrata. Zašto?! Pa mora da se odspava od 14 (15) h do 17. Šalu na stranu…Prodavnice rade dvokratno (čak i u nekim turističkim mestima). Ponedeljkom, sredom i subotom se radi do 15 h. Utorkom, četvtkom i petkom radno vreme je dvokratno, od 9 h do 15h i od 17 h do 21 h. Nedelja je naravno neradan dan. Jedino su supermarketi otvoreni, tako da, ako ne podlegnete grčkoj popodnevnoj dremci, možete tamo ubiti vreme dok se Grci ne rasane.

Uvek je jedna apoteka dežurna

Da ne biste odmor proveli u krevetu s paketom papirnih maramica ili stomačnim virusom koji je za neke uobičajena pojava kada promene klimu (a i leto je obično rezervisano za iste), u svakom mestu ćete pronaći dežurnu apoteku. Naime, i apoteke rade dvokratno, ali ćete u izlogu svake naći spisak na kojem su adrese svih dežurnih apoteka u okruženju.

LETOVANJE vs ŽIVOT U GRČKOJ

Banke vikendom ne rade

Ako ste rešili da na put krenete bez keša, nadajući se da ćete uvek moći podići određenu sumu novca u banci, prevarili ste se. Banke rade samo do 14h. I to samo radnim danima. Ako planirate da obavite bilo šta u banci dok radi, najbolje dođite rano ujutru da ne biste svoj odmor proveli u redu sa penzionerima.

Jedan praznik se “slavi” dva dana

Kako je avgust najpopularniji mesec za letovanje (pored jula) normalno je da je najveća koncentracija turista upravo u ovom periodu. Bitno je da znate da je 15. avgust neradan dan u celoj Grčkoj. U svakom smislu te reči. I sledećeg dana ne radi ništa, pa zato obavite kupovinu pre ovog datuma, da ne biste mrmljali sebi u bradu na plaži.

Srećno pakovanje i planiranje ovogodišnjeg brčkanja u vodama Grčke!


You may also like

Ostavi komentar

eleven + six =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići