GRČKA OSTRVA – KOJE DA ODABERETE?

by Tijana
0 Komentar

grčka ostrvaGrčka ostrva su širom sveta sinonim za odličan odmor. Verovatno zato što ih ima pregršt, a i nisu sva ista, pa se za svačiji ukus i džep nađe neko na kojem se može doživeti odmor iz najluđih snova. Međutim, kada treba da izaberemo koje da nam bude sledeća destinacija, često smo u dilemi.


Krf – grčka ostrva na Jonskom moru

Ovo lepo ostrvo u Jonskom moru zauzima posebno mesto u srcu svakog Srbina, pa čak i onih koji nikada nisu bili na njemu. Razlog je svima dobro znan – primanje naših predaka posle Albanske golgote. Međutim, Krf ne treba da obiđete samo zbog istorijskih spomenika značajnih za našu otadžbinu, već zato što je ovo ostrvo i među pet najpopularnijih u čitavoj Grčkoj. Neko će reći da ne treba da ga posetite, jer na njemu ipak tokom leta ima pregršt stanovika Ujedinjenog Kraljevstva, čije su mlađe generacije poznate širom sveta po „besprekornoj turističkoj kulturi”, ali mi vas savetujemo da na njih ne obraćate pažnju i u potpunosti uživate u prirodnim lepotama Krfa. Ako baš ne možete da ih ignorišete, onda im se pridružite i opet uživajte. Više o lepim plažama Krfa, pročitajte OVDE.

krf

Tasos

Jedno od omiljenih grčkih ostrva mnogim Srbima. Mirno, lepo, sa divnom prirodom i za sve generacije. Ukratko – prava idila od odmora. O njemu smo vam već pisali pa više možete pročitati OVDE, OVDE i OVDE. Inače, većina Grka koji žive južnije ni ne znaju da Tasos ima dobro razvijen turizam i da ga iko obožava i posećuje svake godine… Čak i kada nabrajaju poznatija ostrva, Tasos sigurno neće biti među njima.

tasos

Zakintos

Defitnitivno ostrvo za mlađe generacije  koje mogu ispuniti sve svoje tinejdžerske snove na njemu. O ovom ostrvu smo više puta pisali, pa sve o njemu možete pročitati OVDE i OVDE.

zakintos zante

Kefalonija

Tik uz mladalački Zakintos nalazi se Kefalonija, ostrvo s posebnim šarmom. Svi oni koji vole mirniji odmor, a opet da imaju božanstvene plaže treba da izaberu baš ovo ostrvo. O njemu smo vam već pisali, pa više možete pročitati OVDE, OVDE i OVDE.

kefalonija

Lefkada


Poslednjih godina apsolutni hit među srpskim turistima. Ostrvo za svakog, i mlađe i stare. Božanstvene plaže, divna priroda, lep provod… Retko ko se žalio na divnu Lefkadu posle odmora na njoj.

lefkada

Evija

Definitivno jedno od najjeftinijih grčkih ostrva i pristupačno svakom Srbinu. Ako izaberete Eviju za vaš sledeći godišnji odmor, obavezno posetite i Atinu. Na Eviji nemojte očekivati da vidite Santorini, jer nećete, ali ćete zato sigurni smo uživati u lepoj prirodi i mirnom odmoru.

evija

Mikonos – grčka ostrva najpoznatija na svetu

Ostrvo za sve one željne dobrog provoda među svim nacijama sveta. Pravo kosmopolitsko ostrvo, ponos Grka, omiljeno mnogim zvezdama i zvezdicama… Mikonos je dobro znana destinacija širom sveta, a o njemu smo vam više puta pisali pa čete pritiskom OVDE naći listu tekstova o njemu.

mikonos

Santorini – ostrvo koje ostavlja bez daha

Najlepše grčko ostrvo i jedno od najlepših na svetu. Nema onoga ko ne zna za njegova plavo-bela naselja koja se nalaze na samim liticama. O ostrvu na našem sajtu ima više tekstova, pa ćete pritiskom OVDE doći do svih njih.

santorini

Skijatos

Baš kao Lefkada i Skijatos je apsolutni hit među Srbima poslednjih godina. Mesto koje je opčinilo mnoge, pa i Madonu koja ima na njemu kuću. Mi ga preporučujemo svim generacijama. Više o ovom ostrvu saznaćete OVDE i OVDE.

skijatos grčka ostrva

Milos

Manje poznato našim turistima, ali verujte nam da je vreme da ga istražite. Ostrvo puno prelepih predela koje vam bukvalno oduzimaju dah. O njemu smo vam već pisali pa pritiskom OVDE i OVDE saznaćete više o njemu.

milos

Naksos
Grčko ostrvo sa predivnim plažama o kojima smo vam već pisali OVDE. Nemojte da pitate starost gde vam je bila mladost, pa bar jednom  idite na Naksos. Čak i ako to niste uradili u mladosti, vreme je sada, jer na njemu ima za svakog po nešto. Više o ovom lepom ostrvu možete saznati OVDE.

naksos grčka ostrva

Paros

Još jedno od omiljenih ostrva mnogim Grcima. Pripada čuvenoj grupi Kiklada. Njegova plavo-bela naselja su mamac za turiste.  O njemu smo vam već pisali, pa pritisnite OVDE da saznate više o njemu.

paros

Rodos

Ostrvo viteškog reda Svetog Jovana je letnja destinacija dobro znana širom sveta. Definitivno je za sve generacije i na njemu se nalaze neke od najlepših plaža Grčke, ali i naše planete. O ovom ostrvu još nismo pisali, ali ćemo sigurno uskoro.

rodos

Krit

Krit i Krićani imaju neki poseban šarm. Svaki turista sa na njemu oseća lepo – da li je to zbog domaćina ili prelepih predela, ne znamo, ali još niko s Krita nije otišao razočaran. Ostrvo je toliko veliko da će zadovoljiti i nasitničaviji ukus, pa prema tome, šta čekate – počnite da tražite jeftiniji smeštaj i avio prevoz. Više o ovom ostrvu ćete naći OVDE.

grcka ostrva krit

Kos

Sve više se naših turista odlučuje baš za ovo ostrvo. Vole ga i stari i mladi, a više o njemu možete pročitati ako pritisnete OVDE.

kos

Ios

Ostrvo Ios zovu još grčkom Ibicom. Žurke i mladi su sinonim za ovo ostrvo zemlje masline. O njemu ćemo vam uskoro pisati, obećavamo.

ios

Egina
Malo je reći da je Egina poslednjih godina doživela pravi bum među srpskim turistima. Međutim, oni je uglavnom posećuju na proleće, tokom izleta do manastira gde leže mošti  Svetog Nektarija. Mi vam preporučujemo da provedete i letnji odmor tamo, a zašto – pročitajte OVDE.

egina

Andros

Još jedno ostvo u blizini Atine. Andros ima prelepe plaže i definitivno će vas kupiti na prvu loptu. Više o njemu saznajte OVDE.

andros

Pored ovih više poznatih ostva su još Kalimnos, Kea, Ikarija, Gavdos, Hios, Speces, Elafonisos, Skopelos, Paksos i još mnoga druga. Nemojte da mislite da što je ostrvo više kosmopolitsko  nije za vaš džep. Sedite, istražite ga dobro na netu i sigurni smo da ćete uspeti da nađete skoro svuda pristojni smeštaj za pristojnu cenu.

You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići