GRČKI MUŠKARCI – SEĆANJE NA JEDNO LETOVANJE

by Tijana
0 Komentar

apolonDa Grčka može da napravi neko čudo, ili pak kreativni haos u životu, nije nikakva novost.  U moru raznih grčkih dogodovština, ova je dobrano jedna od zanimljivijih.Letovali smo skoro na Peloponezu,  beše jedno divno dugo i toplo porodično letovanje.  Ali kako đavo nit ore, nit kopa, od prvog dana se moj muž sprijatelji sa jednim baš, baš, zgodnim Grkom. Sprijatelje se sa njim i moja deca, samo za mene nešto nije mario. Čak je upoznavanje sa mojim mužem bilo na njegovu inicijativu, da sam zezala muža danima da je ovaj sto posto s’ one strane. Moj muž u vodu, Grk u vodu… Zezasmo se tako prvih dana, moja deca non stop sa njim, meni malo krivo što je tako zgodan Grk s’one strane. I tako saznadosmo i da je bivši profesionalni  sporitsta, gde živi, da obožava Srbe, da je u kontaktu sa svojim srpskim kolegama sportistima, političke stavove, ma sve. A stalno s mojim mužem, mene ignoriše…

AH, TI GRCI

A kad kažem lep, mogla bi ga opisivati narodna pesma. Apolon bi mu pozavideo.  Fidijine i Mironove atlete. Od blistavog osmeha bi se moglo pasti u nesvest. Gusta smeđa kosa, brozana koža, gigantski stas, kao da nije Grk  (možda onaj antički), sav od snage i mišića. Teško meni.

Jednom se zadesilo da smo bila sami na plaži dok su muž i deca negde odzujali . Tada se lepo ispričasmo o svemu i svačemu, kažem mu da se bavim turizmom i da ću verovatno doći van sezone ispred agencije, povežemo se preko fejbuka.  Vidim da je ono drugarstvo s mojim mužem bio samo paravan. Kad niko ne gleda, ne skida pogled sa mene. I neizostavno blicanje očima kad sam sama. I tako nešto nisam ranije doživelaAh, flertovanje, ko mu može odoleti. Još kad je takav Apolon u pitanju. Još fejsbuk dušu dao za to. Malo pogledi, malo lajkovi i srculencad, a Boga mi je i muž primetio. Kaže čovek još koji dan pa ćemo kući.

Bliži se kraj letovanja, a ja sve tužnija. Nekako je postao kao član porodice. Ni njemu nije bilo baš svejedno. Kad smo polazili samo što nije zaplakao, izljubio se sa mojim mužem , decom, a meni pružio ruku uz reči: „Drago mi je što sam te upoznao“. Onako malo suvo. A ja, ko na vraga, namerno zaboravim jednu svilenu traku za kosu, baš da vidim da li će šta komentarisati.

Završi se tako letovanje, ja puna raznih ideja za posao, komuniciram sa njim ponekom komentarima na zajedničkim fotkama s mora ili fotkama dece, ili lajkićima i srcima. Traku za kosu nije komentarisao.

DESET GRČKIH APOLONA, BAR JEDAN ĆE VAS OSVOJITI

Tako od njega posle nekog vremena, stigne poruka: “Kad dolaziš?” A što mu je bitno, pitam se kad živi stotinama kilometara odatle? Ja kažem dolazim za mesec dana. „Mogu li da dođem da te vidim?“. Progutah knedlu na to pitanje. Da li sam obična kukavica da izbegnem da se sama suočim sa njim? Žena savršena u tom smislu, da li ću da se prepadnem? O da, prepala se dobro, ali namerno mu odgovorim da dođe. „Jesi li sama?“ „Jesam“.

Uopšte mi nikako nije bilo jasno, da li je nastao pomor žena u Grčkoj, pa će Apolon ovakve kategorije da vozi stotinama kilometara da se nađe sa mnom. Nešto nisam primetila da muškarci u Srbiji tako reguju na mene.  Razmišljam, topli Mediteran, drugačiji ljudi. Kažem ja drugarici „ovaj ne dolazi da igra šah“. Ona mi odgovori diplomatski: „Ma šta ti može, pitao da dođe, rekla si mu dođi, nisi mu ništa obećala“.

A teško je bilo funkcionisati tih dana zamišljajući sve moguće scenarije. Šta ako pokleklem u nekoj slabosti? Moje jedino iskušenje u životu me baš dobro potreslo. Ali bilo mi je drago da se vidim sa njim, računajući da bi to svakako bilo prijatno provedeno vreme.Zatim se desi sledeće, postavim jednom neku fotografiju na Fejsbuku i stigne mi odmah poruka od njega,na račun fotografije, da je seksi, a pored tih reči bili su i neki stikeri koji vuku asocijaciju ka tom polju.  Odmah mu odgovorim u stilu da nije valjda da ga samo to interesuje. “Ma ne”, brzo odgovori on. A onda pitanje gde ću spavati i može li on da provede noć  sa mnom?!  „Zar se dama pita za takve stvari?“, još zabezknuta njogovom porukom upitala sam ga. “Dobro, u redu, ipak ću doći”, bio je njegov odgovor. Đavo mi opet nije dao mira, jer ne mogu komunikaciju da ostavim nezavršenu, pa ga pitam otvoreno da li je seks jedino što ga zanima, a on na to besno odgovori: „Naravno da ne!!!“. I uvredi se strašno, dok sam ja već bila uvređena, te još par težih reči i cela kombinacija se otkaže.

Čekam tako prvi, drugi, treći dan, kad će da me izbaci iz prijatelja ili blokira, ništa. Pođem na put, on na svaku objavu ili fotku stavlja srce. I tako ostade priča ni na nebu ni na zemlji. Inboks isključivo nastavio da služi za čestitanje praznika i rođendana. Da li će ova priča dobiti kakav nastavak nekad?  Pisaću ako bude.

Korisna stvar je bila što sam uvidela koliko je lako skliznuti u greh, pa ubuduće neću osuđivati ili se čuditi kako neko to sebi može da dozvoli. Čini mi se da mi se upavo zbog toga sve i dogodilo, da znam svoje slabosti.

Ovu grčku priču poslala nam je jedna divna dama koja je želela da ostane anonimna. Ako i vi želite da sa nama podelite vaše iskustvo iz Grčke, čekamo vas! Pošaljite vašu grčku priču u inbox naše stranice na Facebook-u.


You may also like

Ostavi komentar

four × three =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići