GRČKI TURIZAM POSLE KORONA VIRUSA OTVARANJE NEKIH HOTELA VEĆ U JUNU?

by Ivana
0 Komentar
grčki turizm posle koronavirusa

Kako će izgledati grčki turizm posle koronavirusa? Neki bi hoteli mogli postepeno da počnu da se otvaraju u junu, prema zdravstvenim protokolima koji tek treba da budu utvrđeni, rekao je u utorak 07. aprila 2020. godine šef Grčke turističke konfederacije (SETE).
Janis Recos (Yiannis Retsos) je naglasio je da je to njegovo lično mišnjenje i viđenje situacije, a onda dodao da su zemlje iz kojih se očekuje da u Grčku dođe većina turista one koje su se do sada prilično dobro pokazale u borbi protiv epidemije koronavirusa, kao što su balkanske zemlje, Izrael, Kipar , Liban i neke druge arapske države.


Naglasio je i da će napori za pokretanje grčkog turizma posle koronavirusa početi polovinom trećeg tromjesečja – u avgustu – i da se stvari neće vratiti u normalu pre septembra. Zbog toga se, kako je naveo, tokom letnje sezone očekuje da će neki sezonski hoteli ostati zatvoreni, što znači da treba pronaći rešenje i pomoći zaposlenima koji rade u turizmu.

LETOVANJE NA GRČKI NAČIN


Kako bi napori podrške postigli bilo kakav uspeh, rekao je Recos, treba osigurati i ojačati konkurentnost grčkog turizma, što je šef SETE-a povezao sa rešenjima kao što su smanjenje stope poreza na dodanu vrijednost u sektoru (hoteli, avio saobraćaj, brodski saobraćaj itd.) i ciljane promotivne aktivnosti, poput platforme „Grčka od kuće“, koju su nedavno pokrenule Ministarstvo turizma, Turistička organizacija Grčke i Marketing Greece.


U svakom slučaju, Recos je rekao da nije u stanju da proceni koji bi se deo prošlogodišnjih prihoda od turizma koji je iznosio 18 milijardi eura mogao ostvariti u 2020. godine, jer grčki turizam posle koronavirusa neće imati iste rezultate. Rekao je samo da smo „u prvih nekoliko meseci 2020. godine imali 1,7 milijardi eura prihoda, tako da je prilično dug put do dostizanja prošlogodišnjih 18 milijardi eura. “

DA LI JE GRČKO MORE ZAISTA NAJLEPŠE?


Što se tiče zaštite zdravlja turista koji bi posetili Grčku, šef SETE-a rekao je da su razmatra o uvođenju nekoliko novina koje će se odnositi na grčki turizm posle koronavirusa i posetu turista. Razgovori o mogućnosti masovnih testova za turiste već u poodmakloj fazi, u kojima se razmatra mogućnost da se oni obave na aerodromima pri dolasku. Dodao je da će, nakon što vlada završi konsultacije sa strukom, videti hoće li se od turista tražiti zdravstvena potvrda, na koji bi se način to moglo organizovati i šta bi to podrazumevalo.

Izvor: Ekatimerini

You may also like

Ostavi komentar

fifteen + 12 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići