komarciKomarci u Grčkoj vas svake godine verno čekaju, baš kao pravi domaćini, u zemlji masline. Bez njih skoro pa ne može da prođe letovanje. Vole da vas bocnu, a vi da ih ubijate dok vam zuje oko glave. Baš zbog te neraskidive veze, rešile smo da popričamo sa njihovim predstavnikom u najjužnijoj balkanskoj zemlji.


1. Da li je vaša zajednica i za narednu godinu uplatila pun pansion u nama dragoj Grčkoj?

Naravno. Grčka nam je omiljena destinacija. Grci su poznati po tome da nas najviše vole. Takođe i mi njih, jer su jedni od retkiih naroda koji ne vrše genocide nad nama zaprašivanjem iz aviona. Baš zbog toga mi bockamo turiste, a ne njih. Ne samo da tako činimo uslugu jednom od najstarijih naroda Evrope, već pomažemo i svima koji su u farmaceutskom biznisu u našoj lepoj Grčkoj. Svi turisti kupuju Autan ili neke druge kreme/sprejeve, čiji miris nas tera… Međutim, mi, komarci u Grčkoj, uvek kažemo da sve dok je onih kojima je žao da bace pare na Autan, nama ručka neće da manjka.

2. Koja vam je omiljena krvna grupa ili to zavisi od sezone?

Ne biramo po krvnoj grupi, već po ukusu krvi! Ima nešto posebno u srpskoj… Da li je to zbog luka, slaninice, ajvara ili pak rakije, ne znamo, ali znamo da je baš ukusna. Još ako naletimo na nekoga ko je upravo pojeo parče hleba sa džemom od šipurka ili kajsije, našoj sreći kraja nema.


3.Da li više volite turiste koji dolaze sopstvenim prevozom ili organizovanim?

Organizovanim, naravno. A ako se pitate zašto, odgovor je jednostavan: Više ćemo večerati ako uđemo u jedan autobus, nego u jedan automobile, a i šanse da poživimo duže su veće.

Postoji tu još jedna tajna zašto je bolji organizovani prevoz. Turisti koji dolaze tako, bar većina njih, koriste prevoz agencija. Kako pratimo vaše grupe na popularnom Facebooku, pratimo i njihove objave i komentare. Možemo vam reći da smo vrlo iznenađeni na šta se sve oni žale, tako da najviše volimo njima da zabiberimo čorbu!

4. Kad najčešće užinate?

Oko 19:00 časova.Tada su turisti sveže istuširani i mirišljavi! Znati i sami da su nova istraživanja pokazala da je so štetna po organizam, pa se i mi toga držimo.

GRČKA – GDE, KADA, ZAŠTO, KAKO, KOLIKO…

5. Šta je ono što vas najviše privlači kod Srba i Srpkinja?

Uf, veoma teško pitanje. Ali ako već moramo da biramo, onda je to sto posto ukus krvi pomešan sa paprikom i lukom. Ima nešto u tom vašem ajvaru, što na nas deluje kao opijat. Ko jednom to proba, ne može više da se skine celog života sa toga.

6. Koja mesta u Grčkoj preporučujete srpskim turistima?

Sva mesta u Grčkoj su privlačna na svoj način. Međutim, ipak bi istakli da neka preferiramo više naspram drugih. To je zasigurno stara četvorka: Nei Pori, Leptokarija, Olimpik Bič i Paralija. Verovatno je to zbog mešavine morskog i planinskog vazduha. Dragi Srbi, znamo da i vi najviše volite upravo ova mesta.

via GIPHY

7. Šta biste preporučili srpskim turistima za sledeću godinu?

Nas i zimi u Grčkoj ima, a vas ne toliko… Nemojte čekati leto, dođite nam ranije. Falite nam… Znamo, znamo da to deluje bolesno, jer vi nas pokušavate da ubijete, a mi vas da bodemo… Ali šta da vam kažemo mi komarci u Grčkoj, ljubav prema vama je velika!