MOJA VELIKA MRSNA PRAVOSLAVNA SVADBA – TREĆI DEO POZNATOG FILMA

by Ivana
0 Komentar

Ukoliko ćete se ovog leta nalaziti na Krfu, možda se desi da vidite ekipu trećeg dela filma “Moja velika mrsna pravoslavna svadba”.

Snimanja su počela, a treći nastavak kultnog filma o grčkoj porodici koja živi u Americi baviće se njihovom posetom Grčkoj.

GRČKA SVADBA TAKO ISTA A TAKO RAZLIČITA

“Moja velika mrsna pravoslavna svadba” je kultni film, koji su (čak i više puta) odgledali svi oni koji vole Grčku. Neke scene iz filma I danas pamtimo i ponavljamo, a naročito su nam bile zanimljive kada smo došle u Grčku. Često smo pominjale kako toliko stvari koje su u filmu pominjane na komičan način, zaista opisuju pravo stanje stvari.

Ono što je sigurno je da se u filmu “Moja velika mrsna pravoslavna svadba” treći deo, na žalost, neće pojaviti jedan od omiljenih likova, otac glavne junakinje Tule, Gus Portokalos (koga je glumio Michael Constantine), koji je preminuo u avgustu 2021. godine. Kada se rodila ideja za snimanje trećeg nastavka, Majkl je pružio ogromnu podršku ekipi i želeo da se snimanje nastavi, pa će film u neku ruku biti omaž njegovom životu.

“Moja velika mrsna pravoslavna svadba” treći deo snimaće se u studiju u Americi ali i u Grčkoj. Snimanje filma na Krfu trajaće od 5.juna do 3.avgusta 2022. godine, a tim već sastavlja ekipu statista i sporednih glumaca za scene na ovom ostrvu.

“Moja velika mrsna pravoslavna svadba”, prvi deo filma, u bioskopima je prikazan 2002. godine. Sa budžetom od samo 5 miliona dolara i ne tako poznatom glumačkom ekipom, film je ostvario ogroman uspeh i zaradio 241,4 miliona dolara u Severnoj Americi.

ZNATE LI KOJI SU KULTNI FILMOVI SNIMANI U GRČKOJ?

Iako je svima izgledalo neverovatno, film je tada ostvario veliku zaradu, koja ga je svrstala na drugo mesto po zaradi od svih romantičnih komedija (na prvom mestu bio je film “Zgodna žena”). Iako je priča slična svim ostalim romantičnim komedijama, sjajna gluma i zanimljiv scenario, pokazali su da film koji izaziva istinsku emociju može itekako da parira onima koji imaju poznatu glumačku ekipu i veliki budžet.

Bez skupih reklama i očekivanja da će uspeti da dopre do publike, preporukom “od usta do usta” (jer to je bio, kako kažu jedan od dobitnih kombinacija) film je doživeo odgoman uspeh, a nadamo se da će i treći nastavak biti zanimljiv.

A do tada – jedna od omiljenih scena iz filma koju sigurno pamtite:

You may also like

Ostavi komentar

two − 1 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići