POSAO U ATINI – LEKTOR NA POZNATOM UNIVERZITETU

by Ivana
0 Komentar
posao u grckoj univerzitet u atini

Ukoliko ste zainteresovani da svoju karijeru nastavite u Grčkoj ili živite u Grčkoj, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je konkurs za posao na Univerzitetu u Atini. Pozicija za koju je konkurs otvoren je Lektor srpskog jezika na Filozofskom fakultetu Nacionalnog kapodistrijskog Univerziteta u Atini.

Nekada je bivša zajednička država slala na stotine lektora u svet, a među njima su bila i tako zvučna imena kao što je književnik Danilo Kiš. Od 47 lektorata, koliko ih je bilo 2000, danas je ostalo jedva desetak. Mnoge katedre za srpski jezik preuzeli su u međuvremenu lingvisti koji predaju hrvatski, bosanski, pa i crnogorski jezik, pišu Novosti.

POSAO U GRČKOJ – POKUŠAJTE NA OVIM SAJTOVIMA

Problem srpskih lektorata praktično se sada prvi put rešava u novom milenijumu. Kroz projekte podrške prevođenja dela srpskih pisaca na strane jezike, kao i kroz projekte kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu, upravo su lektori i profesori srpskog jezika i književnosti i njihovi studenti glavni promoteri srpske kulture u celini u zemljama gde se nalaze.

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj posao na Univerzitetu u Atini, rok za predaju dokumenata je 10. jul. 2020. godine. 

Tekst konkursa možete da pronađete ovde.

O Univerzitetu

Nacionalni kapodistrijski Univerzitet u Atini (grčki: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) koji se jednostavno naziva i Univerzitet u Atini (UoA), je javna univerziteta u Atini, Grčka. Ideja o osnivanju pojavila se uporedo s grčkim ratom za nezavisnost, poznatim i kao grčka revolucija. Nacionalni kapodistrijski Univerzitet u Atini, koje je zvanično osnovan 14. aprila 1837. godine, je prvi univerzitet ne samo Grčkoj, već i na Balkanskom poluostrvu i istočnoj mediteranskoj regiji. Danas je to jedno od najvećih univerziteta u Europi, sa preko 100.000 upisanih studenata.

STUDIJE U ATINI – ISKUSTVO JEDNOG STUDENTA

Nacionalni kapodistrijski Univerzitet u Atini smatra se jednim od vodećih univerziteta Grčke i vodećim evropskim regionalnim univerzitetom i nalazi se na godišnjim listama najboljih univerziteta. Po najnovijem Webometrics Ranking World University rangiranju iz 2019. godine, koji uvršćen je na 219. mesto od 12.000 univerziteta širom sveta (prvi u Grčkoj, 70. u Europi).

You may also like

Ostavi komentar

15 − ten =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići