posao u grckoj univerzitet u atini

Ukoliko ste zainteresovani da svoju karijeru nastavite u Grčkoj ili živite u Grčkoj, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je konkurs za posao na Univerzitetu u Atini. Pozicija za koju je konkurs otvoren je Lektor srpskog jezika na Filozofskom fakultetu Nacionalnog kapodistrijskog Univerziteta u Atini.

Nekada je bivša zajednička država slala na stotine lektora u svet, a među njima su bila i tako zvučna imena kao što je književnik Danilo Kiš. Od 47 lektorata, koliko ih je bilo 2000, danas je ostalo jedva desetak. Mnoge katedre za srpski jezik preuzeli su u međuvremenu lingvisti koji predaju hrvatski, bosanski, pa i crnogorski jezik, pišu Novosti.

POSAO U GRČKOJ – POKUŠAJTE NA OVIM SAJTOVIMA

Problem srpskih lektorata praktično se sada prvi put rešava u novom milenijumu. Kroz projekte podrške prevođenja dela srpskih pisaca na strane jezike, kao i kroz projekte kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu, upravo su lektori i profesori srpskog jezika i književnosti i njihovi studenti glavni promoteri srpske kulture u celini u zemljama gde se nalaze.

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj posao na Univerzitetu u Atini, rok za predaju dokumenata je 10. jul. 2020. godine. 

Tekst konkursa možete da pronađete ovde.

O Univerzitetu

Nacionalni kapodistrijski Univerzitet u Atini (grčki: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) koji se jednostavno naziva i Univerzitet u Atini (UoA), je javna univerziteta u Atini, Grčka. Ideja o osnivanju pojavila se uporedo s grčkim ratom za nezavisnost, poznatim i kao grčka revolucija. Nacionalni kapodistrijski Univerzitet u Atini, koje je zvanično osnovan 14. aprila 1837. godine, je prvi univerzitet ne samo Grčkoj, već i na Balkanskom poluostrvu i istočnoj mediteranskoj regiji. Danas je to jedno od najvećih univerziteta u Europi, sa preko 100.000 upisanih studenata.

STUDIJE U ATINI – ISKUSTVO JEDNOG STUDENTA

Nacionalni kapodistrijski Univerzitet u Atini smatra se jednim od vodećih univerziteta Grčke i vodećim evropskim regionalnim univerzitetom i nalazi se na godišnjim listama najboljih univerziteta. Po najnovijem Webometrics Ranking World University rangiranju iz 2019. godine, koji uvršćen je na 219. mesto od 12.000 univerziteta širom sveta (prvi u Grčkoj, 70. u Europi).