TIPOVI SRBA NA LETOVANJU U GRČKOJ

by Sanja
0 Komentar
tipovi srba na letovanju

Tipovi Srba na letovanju u Grčkoj? Da dobro ste pročitali! Odmah da napomenemo da ovaj tekst nije napisan da bi nekoga omalovažavao ili vređao, već da bi se svi slatko nasmejali.

Da nas ima raznih na letovanju to svi znamo. Neki nam smetaju, dok se sa nekima odmah uklopimo u svojoj “ludosti”. Naš dragi moderator grupe Grčka – grupa za turiste, Slobodan Jovićević, i ovoga puta je uspeo da nas slatko nasmeje.

Par penzionera

Stamena i Radojle. U kasnim sedamdesetim. Godinama su u penziji. On bio šef računovodstva u Prvoj petoletci ceo život, prvi iz Stopanje koji je završio višu ekonomsku u Sarajevu. Vratio se u preduzeće kao momak, odmah oženio Stamenu, ona radila u proizvodnji, ali se doškolovala, pa je bila mladji referent do penzije.

Sin i ćerka u Kanadi, retko dolaze, pa oni za svoju dušu letuju svake godine pocetkom juna u Paraliji. Rano ustaju, piju čaj na terasi, uzimaju jutarnju terapiju, jedno drugom utrljavaju masti za reumu, idu na plažu u 7:30 h. Malo se kupaju, uglavnom su na suncu, jer im pomaže za kosti. Ne svađaju se nikad. Stamena ima jednodelni teget kupaći veličine padobrana, proširene vene na desnoj nozi i treba da operiše koleno, ali nikako da se usudi. Radojle se kupa više od nje, strogo u plićaku, ne sme dublje jer je imao infarkt 99-te posle bombardovanja. Sa plaže se vraćaju oko 18 h. U 21 h su u krevetu. I tako deset dana. Sto kažu, penzionerski, dosadno.

Možda vam se dopadne

Mladi par studenata

tipovi srba na letovanju

Miloš i Maša. U vezi od aprila. Prvo zajedničko letovanje u Laganasu. Maša se selfira 283 puta na sat, maže marmeladu da potamni i uglavnom gleda koga Miloš posmatra. Znaju žestoko da se posvadjaju ako mu pogled odluta ka sisama rasne plavuše. Par puta mu je zalepila i šamarčinu. Seksaju se gde stignu, u plićaku, na bovama, na terasi, na plaži čim procene da ih niko ne gleda. Uveče idu na koktele, prethodno cirkaju vodku na terasi. Maša je objavila tri albuma po 200 slika na fb i oko stotinjak slika na instagramu. Raskidaju čim se vrate kući.

Dragan i Jelica iz Leskovca

Svake godine u Leptokariju. On gi imade golemu automehaničarsku radnju, ostavio je brata da nadgleda pos’o. Ona je frizerka. Poneli su dzače sa paprike, gajbu-dve sa paradajz, breskve i lubenice isto turili u gepek. Domaće. Nije to isto. One grčke su ko od plastiku da su radjene, nemaju ni ukus nikakav, a prskane su mlogo. Brzo upoznaju novo društvo, Jelica je frizirala 4-5 žena iz smeštaja, uveče piju na terasi sa komšije. Decu nisu poveli, njih su poslali preko škole, ovo su došli za svoj groš, da se odmore. Ponekad se posvađaju, ali kratko. U povratku, Jelica kupuje bundu u Dermatinu, a Dragan kožnu jaknu. U Jumbo su nakupovali drangulije za kuću, svoju decu i decu od brata. Svima su pazarili rance za školu. U Leptokariju dolaze godinama, i sledeće će opet.

Tea i Viktor iz Beograda

On ima gradjevinsku firmu, pa je na telefonu non stop. Debeo, desno rame istetovirano, na tetovaži ruke sklopljene za molitvu, sa brojanicom, ispod piše Maksim. To mu sin iz prvog braka. Oko vrata lanac, zlatan, ni tanak ni predebeo, sa krstom.
Ona ima kozmeticki salon, inače je medicinska sestra po profesiji. Kratko radila u Domu zdravlja Vračar. Usne veštačke, sise takodje, nosi ogromne naočareza sunce, malo priča, voli da se izležava pored bazena, na plažu retko idu. Odsedaju u skupim hotelima, idu na masažu, piju skupa vina. Posle Grčke obavezan je produženi vikend u Budvi, tamo mu je cela ekipa.

Milan Blento, Goran Račun, Ivan Žabac i Branko Mudo

tipovi srba na letovanju

Imaju od 25-30 godina. Druže se od detinjstva. Neoženjeni. Nemaju ozbiljne veze. Došli su na Krf da se provedu, da karaju, da se opijaju. Milan je debela, amorfna masa, sa stomakom kao Buda. Radi za Nestle, jede samo brzu hranu i boli ga uvo za sve. Goran još uvek studira prava, došao do druge godine i tu stao, ali svima priča da ima tri ispita do kraja. Nije stipsa, ali svaki racun prekontroliše i kad je najpijaniji, po cemu je i dobio nadimak. Zajebant, vodja grupe, uvek raspoložen za šalu.


Ivan je dobio nadimak žabac još u osnovnoj školi, zbog naočara koje je tada nosio. Imao jednu ozbiljnu vezu, ona ga ostavila i otišla da radi u Beč. Kad se napije, pušta narodnjake, omiljena pesma Ovaj život nije lak od Dzeja.
Branko mudo. U srednjoj školi operisao testis, povreda na fudbalu, pa su morali da mu odstrane. Od tada dobio nadimak, ali se ne ljuti. Retko pije, ali kad se napije, povraća ceo sledeći dan. Svi su poneli po 400e, ali su spucali skoro sve za sedam dana. Bilo je par neuspesnih muvanja sa nekim klinkama iz Čačka koje su ih otkačile. Poslednja tri dana piju rakiju koju su poneli od kuće, Goran im kupuje hranu od 100e koje je krio u novcaniku. Apartman ostavljaju prljav i pun limenki koje su skupljali od pocetka.

Mina, Tina i Ivana

tipovi srba na letovanju

Drugarice sa faksa. Po 23 godine. Studiraju ekonomiju, pravo i hemiju. Mina je najbolji student, plava, ima decka od srednje skole. Došla je sa drugaricama jer dečko ne moze da dobije odmor. Na viberu su samo uvece, po par sati. Verna mu je, ne pije alkohol, čita knjige na plaži.


Tina je najbolja riba od njih tri. Za sve se pita. Mora po njenom. Nema decka, u stvari ima, ali to nije bitno. Drugo veče se smuvala sa Grkom, Jorgosom, iz Atine, arhitekta je. Ove dve ga zovu jorgovan, ali da ona ne čuje, jer se ljuti. Ludo se zaljubila. Planira na jesen da ide u Atinu, a čim se vrati raskida sa dečkom koji je ostao u Srbiji. Ne javlja mu se. Blokirala ga na Viberu.

Ivana je bucka. Nema dečka, studira hemiju, ali joj ne ide baš nesto, pa se i ne sikira mnogo. Uveče pojede dva girosa, jedan krijući, jer joj drugarice zvocaju.

Tina joj priča svaki detalj o Jorgosu, ova je polu sluša dok jede ogromnu kutiju sladoleda od čokolade. Izgorela je prvi dan pa se ljušti.
Inače, ljubila se sa nekim iz Novog Sada, pijana, i ne može da se seti kako se zove, a nije mu uzela fejs ni broj mobilnog. Izadje sama da prošeta, ne bi li ga srela, a ne zna kako izgleda. Ne moze da se seti…

You may also like

Ostavi komentar

4 × five =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići