hotel

Iako je nama Grčka sinonim za jeftini smeštaj, ona i te kako ima prave luksuzne hotele. Možda (većina nas) ne može da uživa u njihovim blagodetima, ali zato možemo da uživamo u njihovim fotografijama i da sanjamo da posetimo makar jedan. Ko zna, možda san postane java… Zato smo vam za danas pripremili deset najboljih grčkih hotela po sajtu Trivago

1. Hotel Lindos Blue – Rodos

Ekskluzivna usluga, pogled od koga svakome zastaje dah, lepo dekoriran prostor i odlična lokacija su glavne prednosti  hotela Lindos Blue. U njemu se nalazi sedamdeset dobro dizajniranih soba koje su napravljene da se u njima skroz opustite i zaboravite na stvarnost.

2. Hotel Santorini Princess Spa – Santorini

U jednom od najlepših sela Santorinija, Imerovigli, nalazi se lukszni hotel Santorini Princess Spa. Svaka soba u ovom luksuznom letovalištu ima pogled na vulkansko ostrvo u Egejskom moru i fenomenalan pogled na zalazak sunca. Hotel je novije generacije, ali je urađen u tipičnom kikladskom stilu. Pruža sve moguće moderne usluge koje zahteva jedan turista.

3. Hotel Boutique 5 – Rodos

Hotel Boutique 5 je isključivo samo za odrasle. Nudi širok raspon prelepih iskustava i jedinstveno letovanje. Zapanjujuća lepota objekta, moderna arhitektura, elegantna i opuštena atmosfera je ono što čini ovaj hotel posebnim.

4. Hotel Katikies – Santorini

Sigurno jedno od najpoznatijih mesta na Santoriniju Oia je “vlasnik” i hotela Katikies. Jedinstven je primer minimalističke eleganciju u kikladskom stilu. Diskretan, luksuzan, romantična atmosfera i prekrasni pogled su samo neke od vrelina ovog luksuznog hotela.

5. Hotel The Excelior – Solun

Zgrada hotela The Excelior izgrađena je još davne 1924. godine. Hotel ima samo 22 sobe, 8 apartmana i 4 luksuzna apartmana. Kompletno je opremljen, pruža prelepi pogled i pruža ekskluzivne usluge svojim gostima.

6. Hotel Casa Delfino Spa – Krit

Hotel Casa Delfino Spa nalazi se u prelepoj Hanji na jednom od najlepših grčkih ostrva. Nalazi se u nekadašnjoj meltačkoj vili iz XVII veka i sadrži ukupno 24 luksuzne sobe i aparmana. Ime nosi po vlasnicima vile – Delfino. Renoviranje i restauracija se urađene tako da nisu oštetile njen nekadašnji izgled. Elegancija ovog hotela je na najvećem nivou i pruža odličnu uslugu.

https://www.youtube.com/watch?v=t1_27vFKOgo

7. Avli Lounge Apartments – Krit

U mestu Retimno, na Kritu, nalaze se luksuzni apartmani Avil Lounge. Baš kao i prethodni hotel i ovo luksuzno odmaralište odiše istorijom, jer apartmani datiraju iz 1500. godine. Napravljen je od mešavine mletačkog, kritskog i orjentalnog stila. Zidovi su kameni, a podovi od kaldrme. Smeštaj očarava svakog svog posetioca.

https://www.youtube.com/watch?v=VvgZViKA6B0

8. Hotel Kouros – Mikonos

Definitivno jedan od najboljih ostrva Kilade ima i jedan od najboljih hotela. U pitanju je hotel Kouros je specijalizovan za VIP goste i njihove prohteve, pa prema tome ne moramo da vam pišemo da je usluga vrhunska.

9. Ananti City Resort – Trikala

U blizini Meteora, u gradu Trikali, nalazi se jedan od najluksuznijih smeštaja u Grčkoj – Ananti City Resort. Ono što izdvaja ovaj hotel od ostalih je to što se ne nalazi u mestu na obali. Usluga je na nivou svakog luksuznog odmarališta i pružiće kompletan ugođaj i najsitničivijim turistima.

10. Hotel Dreams Luxury Suites, Santorini

Dream Luxary Suites se sastoji od šest luksuznih apartmana koji će vam pružiti mogućnost da otkrijete neke nove horizonte. Toplo gostoprinstvo osoblja i autentičan ambijent su nešto što ovaj luksuzni smeštaj čini posebnim. Svaki apartman dizajniran je u kiladskom stilu, ima balkon i đakuzi.