KAKO NA PLAŽI PREPOZNATI GRKA?

by Ivana
2 Komentari

Svaki narod ima neki svoj znak raspoznavanja. Sigurno ste primetili da i Grke krase neke osobine ili stvari koje se odmah prepoznaju. Evo koje ih definitivno odaju!

Prvi dan vašeg letovanja u Grčkoj. Sedite na plaži, pijuckate kafu…Pitate se: “Hmmm, ko li je od svih ovih momaka na plaži Grk?”.

Grci obožavaju kafu

Prvi znak je sigurno kafa u rukama. Iako Italijani važe za najveće ljubitelje kafe, oni ipak prednost daju stajanju pored šanka i varijanti da je brzo popiju. Grci spadaju u onu grupu koja kafu pije na miru, polako, da se razbudi. Sedenje u kafiću je u letnjem periodu podjednako popularno kao i kafa za poneti na plaži, pa su plastične čaše sa cevčicom gotovo obavezan detalj po kome ćete odmah prepoznati svakog Grka.

Naočare za sunce – obavezan detalj u Grčkoj

Posto je jelte Grčka topla i sunčana zemlja, Grci se od naočara ne odvajaju gotovo cele godine. Ukoliko ste na plaži, retko ćete videti Grka bez ovog modnog detalja i kada su potrebne i kada nisu. Zapravo, Grci su toliko dobri u nošenju naočara da skoro svaki ima baš one koje mu idealno pristaju. Grci, Grčka – bez naočara ne ide. Poznati kao veliki ljubitelji brenda Ray-Ban, u poslednje vreme se ipak okreću i drugim oblicima koji savršeno odgovaraju obliku lica i preplanulom tenu. E sad, često može da se desi da se baš i ne oduševite kada vidite ono što se krije ispod, ali to je ipak druga priča…

 Grci, Grčka i…taman ten

Zbog prethodno navedenog razloga – sunca u većem delu godine, Grci već od aprila meseca imaju onaj lepi preplanuo ten. U julu kada se mi obično odmaramo, oni su već dovoljno preplanuli, pa se na plaži odmah primećuje razlika. Naravno, tamnija boja kože čini da se čovek lepše oseća, pa im zato uvek zavidimo na tenu koji mi za 10 dana letovanja često ne možemo da postignemo.

Lovac

Grci su kao i svi južnjaci lovci. Ako vas prvi dan vide na plaži i primete da ste turistkinja, ništa ih neće sprečiti da vam priđu ili da vam se barem osmehnu. Na svom šarmantnom engleskom će vas pitati koješta, ali to sve ide u paketu sa odmorom zar ne? Ipak, za nesto malo ozbiljnije treba vremena, dosta odricanja i borbe, što mi koje smo “pale” na njihov šarm najbolje znamo. Saveti u inbox :).

You may also like

2 Komentari

Nenad 22/04/2017 - 23:23

mnogo ličim na ove Grke, samo još taj ten da imam, mada kako letujem u voljenoj Grčkoj nikad lepšu boju ne vratim kući…….

Odgovor
Sanja 23/04/2017 - 12:47

Hahaha Nenade! 🙂 Mislim da je vreme da se preseliš u Grčku pa da rešimo problem i tog tamnog tena… Pozdrav za tebe! 🙂

Odgovor

Ostavi komentar

15 − fourteen =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići