pefkiPefki, malo grčko selo, sa jednom ulicom, ali ogromnom dušom. Mesto gde te meštani pozdravljaju osmehom i radosnim mahanjem. Mesto, gde se osecaš da si svoj na svome. Mesto, gde prosto ne znaš u koji restoran da sedneš, sve bi da probaš, ali 10 dana je malo. Mesto, gde dolaziš jednom, i uvek mu se vraćas.

Pored Pefkija, tu si i nestvarna Vulkanska ostrva, gde mozeš vidite i foke. U našem slučaju samo jednu, ali dobro.

pefki

Plaža kao sa slika, ipak, ne zovu ih džabe Grčki Sejšeli. Plaža koja ima nestvarno beli pesak, i jos lepšu boju mora. Onu pravu, nebesko plavu.

siatos

Zbog same lokacije Pefkija, ima i izleta na Skijatos. Ah, taj predivni Skijatos. Put do samog Skijatosa traje oko 2 sata. Pored prelepih pejzaža, tu su i neizostavni delfini koji pozdravljaju brodiće koji svakodnevno prolaze. Grad sa prelepom panoramom, gde se u daljini dodiruju nebo i jos lepse more. Grad u kome je sve puno grčkog života, grčkih belih kućica, prodavnica sa prelepim suvenirima. Grad kome se svako vraća kad tad.

Mogu samo da dodam : Pefki, vidimo se uskoro opet.

PS Možda nas Pefki sledeće godine dočeka sa članom više

 

Ovu kratku, ali veoma lepu priču, poslala nam je MilicaN. Ako vas je dirnilua ova priča i podsetila na vaše letovanje, pošaljite nam vašu priču – jer mi jedva čekamo da je pročitamo i objavimo.

Napomena: Sve fotografije su vlasništvo autora teksta i kao takve podložne su autorskim pravima