PEFKI, SKIJATOS I OSTVARENJE SNA

pefkiPefki, malo grčko selo, sa jednom ulicom, ali ogromnom dušom. Mesto gde te meštani pozdravljaju osmehom i radosnim mahanjem. Mesto, gde se osecaš da si svoj na svome. Mesto, gde prosto ne znaš u koji restoran da sedneš, sve bi da probaš, ali 10 dana je malo. Mesto, gde dolaziš jednom, i uvek mu se vraćas.

Pored Pefkija, tu si i nestvarna Vulkanska ostrva, gde mozeš vidite i foke. U našem slučaju samo jednu, ali dobro.

Plaža kao sa slika, ipak, ne zovu ih džabe Grčki Sejšeli. Plaža koja ima nestvarno beli pesak, i jos lepšu boju mora. Onu pravu, nebesko plavu.

SKIATOS

Zbog same lokacije Pefkija, ima i izleta na Skijatos. Ah, taj predivni Skijatos. Put do samog Skijatosa traje oko 2 sata. Pored prelepih pejzaža, tu su i neizostavni delfini koji pozdravljaju brodiće koji svakodnevno prolaze. Grad sa prelepom panoramom, gde se u daljini dodiruju nebo i jos lepse more. Grad u kome je sve puno grčkog života, grčkih belih kućica, prodavnica sa prelepim suvenirima. Grad kome se svako vraća kad tad.

Skiatos

Mogu samo da dodam : Pefki, vidimo se uskoro opet.

PS Možda nas Pefki sledeće godine dočeka sa članom više

skiatos

Ovu kratku, ali veoma lepu priču, poslala nam je MilicaN. Ako vas je dirnilua ova priča i podsetila na vaše letovanje, pošaljite nam vašu priču – jer mi jedva čekamo da je pročitamo i objavimo.

Napomena: Sve fotografije su vlasništvo autora teksta i kao takve podložne su autorskim pravimaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *