arahova

Kao što je za nas Zlatibor mesto gde volimo da odemo zbog snega, lepe prirode i mnoštva kafića i atmosfere, tako Grci vole da odu u Arahovu – mesto gde za novogodišnje praznike nema prazne sobe, ali i svakog vikenda tokom zime.

Oni ga čekaju godinama

Arahova je čarobno mesto koje se nalazi u centralnoj Grčkoj, u oblasti Viotia, na obronku planine Parnasos. Od Atine je udaljena 160 kilometara, a kako se približavate mestu prepoznaćete ga po prelepim kamenim kućama i uskim uličicama.

Ovo mesto na 950 metara nadmorske visine veoma je popularno među Grcima i strancima koji žive u Grčkoj, ali je i pored toga zadržalo svoj jedinstveni šarm.

Arahova je idealna za šetnju, ima dosta radnjica sa suvenirima koji daju poseban draž ovom mestu. Često ćete i po hladnom vremenu videti mnogobrojne posetioce koji sede u baštama kafića i pokriveni ćebetom uživaju u pogledu.

Zašto treba da posetite Atinu za Novu godinu

Veliku popularnost Arahova duguje upravo tome, jer se nalazi u prelepom okruženju, nudi neverovatan pogled, skijanje, istorijske znamenosti i noćni život.

U razmaku od 10-30 kilometara nalaze se tri poznata ski centra, Parnita, Fterokala i Kelaria. Poznavaoci zimskih sportova tvrde da su to najorganizovaniji centri u Grčkoj, koji su namenjeni kako početnicima tako i onima koji se dugo bave zimskim sportovima.

Oni koji dođu u Arahovu ne propuštaju da posete Delfe, jedan od najpoznatijih arheoloških lokaliteta u Grčkoj. Savetujemo i vama da ukoliko se uputite u Arahovu ne propustite priliku da vidite ovo prelepo mesto, zaista vredi, a nalazi se se 10-ak minuta vožnje od Arahove.

Da li je Grčka dobra destinacija za život?

A kada se umorite od posete i uželite sunca, samo pola sata je dovoljno da se “spustite” do Galaksidija. Galaskidi je prelepo mesto pored mora, sa bogatom istorijom koju sa ponosom čuva.

Pogledajte video klip Arahove i uživajte 🙂

 Booking.com