ARAHOVA JE RAZLOG ŠTO I ZIMI VOLIMO GRČKU

by Ivana
0 Komentar
arahova

Kao što je za nas Zlatibor mesto gde volimo da odemo zbog snega, lepe prirode i mnoštva kafića i atmosfere, tako Grci vole da odu u Arahovu – mesto gde za novogodišnje praznike nema prazne sobe, ali i svakog vikenda tokom zime.

Arahova – gde se nalazi?

Arahova je čarobno mesto koje se nalazi u centralnoj Grčkoj, u oblasti Viotia, na obronku planine Parnasos. Od Atine je udaljena 160 kilometara, a kako se približavate mestu prepoznaćete ga po prelepim kamenim kućama i uskim uličicama.

Ovo mesto na 950 metara nadmorske visine veoma je popularno među Grcima i strancima koji žive u Grčkoj, ali je i pored toga zadržalo svoj jedinstveni šarm.

Arahova je idealna za šetnju, ima dosta radnjica sa suvenirima koji daju poseban draž ovom mestu. Često ćete i po hladnom vremenu videti mnogobrojne posetioce koji sede u baštama kafića i pokriveni ćebetom uživaju u pogledu.

Veliku popularnost Arahova duguje upravo tome, jer se nalazi u prelepom okruženju, nudi neverovatan pogled, skijanje, istorijske znamenosti i noćni život.

U razmaku od 10-30 kilometara nalaze se tri poznata ski centra, Parnita, Fterokala i Kelaria. Poznavaoci zimskih sportova tvrde da su to najorganizovaniji centri u Grčkoj, koji su namenjeni kako početnicima tako i onima koji se dugo bave zimskim sportovima.

Oni koji dođu u Arahovu ne propuštaju da posete Delfe, jedan od najpoznatijih arheoloških lokaliteta u Grčkoj. Savetujemo i vama da ukoliko se uputite u Arahovu ne propustite priliku da vidite ovo prelepo mesto, zaista vredi, a nalazi se se 10-ak minuta vožnje od Arahove.

Da li je Grčka dobra destinacija za život?

A kada se umorite od posete i uželite sunca, samo pola sata je dovoljno da se “spustite” do Galaksidija. Galaskidi je prelepo mesto pored mora, sa bogatom istorijom koju sa ponosom čuva.

Pogledajte video klip Arahove i uživajte 🙂Booking.com

You may also like

Ostavi komentar

2 × 1 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići