grci su mamini sinoviPostoje različite predrasude o Grcima. Kada odlučite da sa njima krenete u nešto ozbiljnije, čućete najrazličitije priče i iskustva drugih. Posavetovaće vas da, ako odaberete Grka za partnera ili muža, postoji nekoliko stvari koje unapred treba da znate.

Ukoliko ste “biti ili ne biti s Grkom” situaciji, ili ste u dilemi da li na predstojećem single letovanju, šema sa zgodnim Grkom može da preraste u nešto ozbiljnije, pročitajte redove koji slede.

Grci su mamini sinovi

 Prvo što će vas posavetovati je da vidite koliko je vaš budući izabranik vezan za – mamu. Jer, mama je za sina Grka svetinja. Ako se njoj dopadnete, onda nema dileme da ćete uskoro stati na ludikamen.
Iako ima I ovakvih iskustava, u velikom broju slučajeva ona su prošlost. Grci ništa manje nisu vezani za mame od naših muškaraca, što je i logično jer kažu da mame obično više vole sinove. Ali ta posesivnost koja je ranije postojala, više nije tako učestala. Sin neće pitati mamu za dozvolu da oženi strankinju (što se ranije smatralo kao jedan od preduslova za uspešnu vezu ili brak), jer misli da mu, zbog toga što želi da snajka bude Grkinja, to neće dozvoliti.
 
mamini-sinovi

Foto: free stock

Porodica se u Grčkoj u sve meša

Ovo je još uvek veoma aktuelna i tačna konstatacija. Ukoliko se udate za Grka, budite sigurne da će porodica znati sve o vašoj situaciji u kući. Trebaju vam nove cipele? Dušek za krevet je stari i treba da se menja? Bile ste juče sa drugaricama na kafi? Juče ste za ručak kuvale pasulj? Sve ove vesti munjevito stižu do svih članova porodice, pa se nemojte začuditi ako vas na tradicionalnom porodičnom ručku za vikend, pitaju kako napreduje potraga za dušekom ili da li je pasulj bio ukusan. Vi im to, naravno, niste rekle, ali ima ko da ih obavesti.
 
 
mamini-sinovi

Grci su posesivni

Jesu donekle, zato što se trude da ženi pruže sve. Koliko god da pričali ovo ili ono, u grčkoj porodici ipak žena ima glavnu ulogu i za sve se pita. Grci su kulturni su i fini, vode računa o porodici, često su jedini u kući koji zarađuju, pa je logično da žele nešto za uzvrat. Naravno, to ne znači da gubite svoju slobodu. Ukoliko želite sa drugaricama na kafu ili na plažu, naravno da vam neće reći ne. Ali ukoliko vide da vam je neko nešto dobacio ili sa nekim pokušavate da flertuijete – čuvajte se!


Naslovna fotografija: Pixabay