JEDNO LETO I JEDAN PANOS

by Tijana
0 Komentar

hemija

Ove godine sam bila na letovanju u gradiću na severu Grčke, Platamonu ili Platamonasu, svi kažu drugačije… Jedne subote otišla sam sa mojima u mali bar na plaži. Čim sam ušla, uočila sam konobara. Visok, zgodan, crn – ma savršen. Ipak, odlučila sam da ga ne gledam mnogo, jer bi me u suprotnom moji “optužili” kako mi se žuri da se udam u Grčkoj.

Ah, ti Grci

Čim smo zauzeli ležaljke on je prišao. Gledao me je pravo u oči i smejao se od uha do uha. Dok smo poručivali piće, on je i dalje konstantno gledao samo u mene. Kad se vratio da nam donese porudžbinu i dalje je imao osmeh razvučen preko celog lica. Tada je i pitao odakle sam i kako se zovem. Na pomen Srbije moglo se videti oduševljenje na njegovom nasmejanom lepom licu, a potom se predstavio rekavši da se zove Panos i da mu je mnogo drago što smo se upoznali. Naravno da je i meni bilo isto toliko drago što sam upoznala ovog savršenog Grka, ali mojima izgleda baš i nije jer su nas gledali šokirano.

Grčka milinologija

Prošao je pored nas par puta ne skidajući oči sa mojih. Posle nekog vremena pozvala sam ga da ga pitam za internet šifru, ni ne sluteći šta će uraditi. Osmehujući se čučnuo je pored mene, jer sam ja sedela na ležaljci. Nežno mi je uzeo telefon iz ruke (gledajući me ravno u oči), ukucao šifru i vratio mi telefon dok sam ja gledala u čudu (da ne bude zabune – nisam se bunila). Mama mi je nakon toga samo rekla: “Nećeš ti još dugo biti u Srbiji ako ovako nastaviš:” Na tu njenu “opasku” ja sam se samo nasmejala. Kada smo nakon par sati krenuli kući nasmejao mi se i mahnuo.

Zašto sam počela da učim grčki?

Pre nekoliko dana sam otišla u Grčku i opet u onaj isti bar. Panos me je prepoznao i sa njegovim prelepim prepoznatljivim osmehom vratio me je šest meseci unazad. Upravo zbog toga se i dalje nadam da će naša priča dobiti nastavak na leto… ?

Možda vam se dopadne

Ono što najviše volim vezano za Grčku

Ovu romantičnu priču poslala nam je Lena, a ako vas je njena priča podsetila ne neke stare morske ljubavi ili pak samo na vašu grčku priču – pošaljite nam je.

 

Fotografija: Pixabay/sasint

You may also like

Ostavi komentar

18 − 7 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići