GRČKI ZDRAVKO ČOLIĆ

by Tijana
5 Komentari

sakis

Poznati pevač sa svojim najmilijim

Zdravko Čolić je jedna od najvećih zvezda ex Jugoslavije i po mnogima nema mu ravnog u “ringu”. Da li ste se ikada zapitali ko je jedna od najvećih pevačkih zvezda zemlje masline iliti grčki Zdravko Čolić? 

Žene svih generacija u najjužnijoj balkanskoj zemlji vole Sakisa Ruvasa. Gotovo da nema Grkinje koja će vam reći da joj Sakis nije najlepši pevač sa fantastičnom bojom glasa. Tokom njegovih nastupa žene se bore za kartu, a postoji i šala da ako neki mladić ne može da nađe devojku, ode na buzuki gde Sakis peva jer će tamo sigurno naći bar jednu koja mu je kompatibilna.

O Sakisu su se poslednjih dana pisalo i u našim medijima, ali o tome malo kasnije, prvo ćemo da vam kažemo par reči o njemu. Naime, Sakis je rođen na ostrvu Krfu 1972. godine i to u siromašnoj porodici. Pošto je bio najstariji od četvoro braće, pomagao je novčano roditeljima tako što je još kao tinejdžer radio na gradilištima, konobarisao i oprobao se u automehaničarskom zanatu. Čitanje i pisanje mu je išlo veoma slabo, pa je shodno tome svoj talenat prvo pronašao u atletici (sada znate tajnu njegovih akrobacija na sceni). Takmičio se, bez većeg uspeha, u skoku s motkom.

Njegova pevačka karijera je započela krajem osamdesetih godina prošlog veka kada ga je u jednom hotelu primetio njegov budući menadžer Elisas Psinakis iliti njegov muzički otac. Sve ostalo je istorija.

Grčki Holivud: Glumci koji vode poreklo iz zemlje masline

Svaki album Sakisa Ruvasa je dobro prodavan i veoma slušan u zemlji masline. Van granica Grčke postao je poznat posle nastupanja na Evroviziji (kada je zauzeo treće, a naš Joksimović drugo mesto, dok je pobednik bila Ruslana). Od tada se njegova popularnost proširila i na druge zemlje Starog kontinenta i u severnoj Africi. Zanimljivo je da je Sakis služio vojni rok, iako je tada već bio poznato ime. Mediji ga u tom dobu nisu štedeli, a to je uticalo na njegovo psihičko stanje. Zbog toga je jedno vreme čak bio i u psihijatrijskoj bolnici ( lečio se od agrofobije i napada anskioznosti).

Sakis nije samo pevač, već je i voditelj, glumac, vlasnik restorana i jednog poznatog atinskog noćnog kluba. Malo ko od vas zna da se on oprobao i u čuvenom Holivudu. Naime, bio je među glavnim likovima u horor filmu  Duress iz 1990. godine. Takođe, imao je manje i veće uloge i u nekoliko grčkih filmova i pozorišnih predstava. Danas, Sakis vodi jedan od najpopularnijih takmičarskih šoua – X Faktor.

Sakis je još od 2003. godine u građanskom braku s lepom grčkom manekenom Katjom Ziguli. Njih dvoje imaju četvoro prekrasne dece. Posle 14 godina braka, Sakis i Katja su rešili da se jednom drugom zavetuju i pred Bogom, pa su pre desetak dana napravili crkveno venčanje i svadbu (ovakav sled događaja u Grčkoj nije ni malo čudan, a o tome smo vam već pisali).

Inače, bez obzira što je skoro oduvek okružen lepim ženama (s jednom i oženjen) za Sakisa su mnogi mislili (i misle) da je homoseksualac. Naše mišljenje je da je ovo samo trač i ništa više, jer Sakis je toliko popularan u Grčkoj da njegova homoseksualnost na to ne bi uticala (baš kao što nije uticala ni na Riki Martina, Džordž Majkla i mnoge druge) i drugo je to što je istopolni brak zakonom u Grčkoj dozvoljen, pa zašto bi onda jedno takvo ime kao što je Sakis Ruvas mučilo sebe životom u zajednici i pravljenjem svadbe sa Katjom Ziguli.

Deset grčkih Apolona, a bar jedan će vas osvojiti

Na kraju teksta smo vam stavili jednu od novijih pesma modernog grčkog Zevsa.

 

You may also like

5 Komentari

Bob 16/11/2018 - 15:47

Dalares, ko zna, shvatiće o čemu pričam.

Odgovor
Tijana 16/11/2018 - 16:13

Uz svo postovanje Zdravku Colicu za njegov rad, Dalaras je daleko iznad njega… Bar nama

Odgovor
Katarina 16/11/2018 - 12:42

Agrogobija? Agorofobija, strah od otvorenih prostora i puno ljudi.

Odgovor
Tijana 16/11/2018 - 14:59

Hvala za ispravku. Greska u kucanju. Pozdrav

Odgovor
бака Штрумпф 11/07/2017 - 12:13

Пре ће бити да је Сакис грчки Жељко Јоксимовић 🙂

Odgovor

Ostavi komentar

18 − 17 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići