LAGANAS, ZAKINTOS – MESTO ZA MLADE ŽELJNE LUDOG PROVODA

by Tijana
0 Komentar

laganasLaganas na ostrvu Zakintos je prestonica dobrog provoda na Jonskom moru. Mesto vrvi od mladih širom sveta koji su željni dobre noćne, ali i dnevne zabave. Ako od leta očekujete dobro „zezanje“ u kosmopolitskoj atmosferi, Laganas je onda vaša ovogodišnja destinacija.

U ovim mestima žurka nikada ne prestaje, a u jednom ste sigurno bili

Laganas se nalazi na jugoistočnom delu jednog od najlepših jonskih ostrva – Zakintosu. Mesto je poznato kao prirodno stanište morskih kornjača, tako da dok plivate nemojte da se začudite ako jedna kornjača pliva pored vas. Laganas obalu svakog juna, jula i avgusta poseti veliki broj pomenutih životinja ne bi li snele svoja jaja. Naravno, to se neće desiti na plaži koja vrvi od turista, već ima određeni deo obale koje je pod nadzorom ekologa.

Tokom sezone ovo selo se pretvara u pravu kosmopolitsku varošicu u kojoj se mogu čuti rezličiti jezici. Najčešći gosti obog bisera Zakintosa su Britanci, Irci, Holanđani, Šveđani, Nemci, Italijani i naravno mi – jer kud svi, tu i mali Mujo 🙂

Top 5 grčkih ostrva – Na jednom ste sigurno bili

Tokom dana naići ćete na veliki broj žurki pored bazena svakog hotela i apartmana. Za to su uglavnom najzaslužniji mladi Britanci i Irci. Međutim, i plaže su pune mladih koji se dobro provode u Republic beach baru, Cherry Bay beach klubu i mnogim drugim lokalima duž Laganas obale. Muzika se čuje sa svih strana, tako da je nemoguće da vas ne ponese atmosfera dobrog provoda po kojem je ovo mesto poznato širom Evrope.

Laganas noću je priča za sebe. Na ulicama ćete videti sve, ali bukvalno sve. Od onih koji izlaze maskirani i u grupicama, do skockanih i do najsitnijeg detalja sređenih Italijana, fensi momaka i devojaka, pa sve do onih koji su u istoj odeći još od plaže ( sa sve kupaćim kostimima na sebi). Dobar provod je zagarantovan u Sugar, Cheeky Tikis, Angels, Fishbowl baru i mnogim drugima.

Međutim, jedno mesto se izdvaja i za dnevnu i za noćnu varijantu u zabavnom Laganasu, a to je – Cameo Island.  Naćićete ga na samom jugu party varošice. Povezan je drvenim mostićem sa kopnom i strana koja gleda ka obali je stenovita. Tako da ćete se morati popeti na vrh stene stepenicama ne bi li se pustili na drugu stranu u pravi raj Jonskog mora. Tu se nalazi plaža i bar koji će ispuniti očekivanja i onih sa najvećim zahtevima. Uveče se ovo mesto pretvara u najbolji provod na ostrvu – tako da to nikako nemojte propustiti.

Iz Laganasa uz pomoć mnogobrojinih izleta koje nude agencije ovog mesta imate mogućnost da istražite Zakintos. Nemojte propustiti…

 

 

You may also like

Ostavi komentar

19 − 14 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići