MRSNO SRPSKO LETOVANJE – 4. DEO

by Tijana
0 Komentar

mrsno srpsko letovanjeDugo iščekivani nastavak satire Mrsno sprsko letovanje je napokon pred vama. Ovom pričom doza smeha vam je zagarantovana. Opet da napomenemo da ovaj tekst nije ispisan da bi ikog uvredio ili omaložavao, već da se našalimo na svoj račun jer više od polovine nas baš ovako je letovalo ili letujePrvi deo satire Mrsno srpsko letovanje možete pročitati OVDE, drugi OVDE i treči OVDE.

-Zoranee, hej, Zorane, ustaj bre, neću vise da te molim, mi smo se spremili za plažu! Zorane, neću viśe da te zovem, nalokao si se sinoć i sad bi da spavaš! E pa ne može gospodine, deca moraju da udišu malo joda, to je dobro za pluća!

Zoran čupav i zgužvan, jedva ustaje iz kreveta, ne progovara ni reč, pogleda u ženu i decu i zamače u kupatilo. Na sred sobe, buckasta devojčica sa već stavljenim mišićima i debeli dečak koji je na vrh glave stavio masku za ronjenje.

-Sunce majkino, pa što si obukla gornji deo, šta će ti? I skini te mišiće aman, stavićeš ih na plaži!

Devojčica počinje da plače, jer neće da ide bez gornjeg dela kupaćeg, brat je zadirkuje, napravi se dreka u sobi…

-Mihajlo, sad ćeš da dobiješ batine, sto puta sam ti rekla da ne diraš sestru! I skidaj tu masku, nemoj da me sramotiš gde god da podjemo! A ti, šta čučiš više u kupatilu, izlazi napolje kad ti kažem.

Ceca poče da namešta šešir, naočare za sunce, i da proverava da li je sve spakovano u frižideru.

Posle desetak minuta, na pesku se rastežu peškiri, Zoran pobada dva suncobrana i leže.– Opet si legao,i hoćeš da spavaš, život ti prodje u spavanju! Idi nam donesi frape, pa ćemo posle da popijemo kafu iz termosa, skuvala sam, ajde ustaj kad kažem! Jao za koga sam se udala, lepo je meni mama rekla…

GRČKI FRIŽIDER – ŠTA ĆETE UVEK NAĆI U NJEMU?

Zoran bez reči ustaje, odlazi po kafu, dok Ceca počinje da se maže. Mihajlo, gde si potrčao, stani da te namažem! I sačekaj sestru, nemoj da zvrndaš samo!

Kreće da maže prvo ćerku. Lice, vrat, ledja, ramena, sve redom. U medjuvremenu Zoran donosi kafu, spušta pored i opet leže. Ceca mu okreće ledja, daje tubu i kaže mu da je namaže.

-Joj, sve te mrzi! Ne istresaj toliko, sa toliko mogu tri puta da se namažem! Utrljaj mi to lepo, budi od neke koristi! Dok joj je utljavao kremu, ovlaš joj dodirnu grudi.

-Mogli bi posle da skoknemo do sobe, deca neka ostanu… Izgovori i šeretski se nasmeja.

-Ti nisi normalan, šta ti pada na pamet, jesi li poludeo? Samo na to misliš, procedi Ceca, ali joj bi milo pa nežno pogleda u muža koji se taman spuštao da legne.

-Ustaj, idi sa decom u vodu, ooooo majko sveta, samo bi da ležiš! Polazi u vodu kad ti kažem, znaš da tvoj sin hoće da je davi, ajde ustaj, brzo!

Ceca ostade sama, zapali cigaretu, udahnu duboko gledajući ljude oko sebe. Ostala je sama. Odmah je počela da razgleda oko sebe. I odmah je krenuo unutrašnji monolog: Vidi kravu, obukla bikini, ko sve danas neće da nosi bikini… Skinula je naočare da bolje vidi kupaći na ženi nekoliko metara pored. Pa da, to je to, mogla sam da ga uzmem kod Rajke na rate, ali nisam, kad sam ovca. Sledeće godine ću ga kupiti sigurno… U tom trenutku Zoran leže pored nje mokar i zapali cigaretu.

-Pa malopre si ušao u vodu, šta si odmah potčao da legneš, nikad ti ležanja neće biti dosta… Sad mi je tvoja sestra poslala poruku, pita kako smo, odgovori joj da smo odlično, jer ja neću, jesi me čuo, neću. Neću i tačka!

-Dobro bre, nemoj da si na kraj srca, interesuje se, brine…

-Šta ima ona da brine, šta misli, da smo nesposobni j retardirani? Odgovori joj ako želis, ako nećeš ne moraš!

LETOVANJE NA GRČKI NAČIN

Posle par sati, vreme je da porodica obeduje. Iz frižidera se vade sendviči, jogurt i breskve.

-Mihajlo, jedi, nećeš u vodu dok dobro ne jedeš, jel čuješ?! Jao, kakvi su ti prsti skuvani… Nemoj da dobiješ temperaturu, da nam upropastiš odmor, dobićeš batine, da znaš. A ti sunce majkino, hoces breskvu da ti mama oljušti? Kako bre nećeš? Ma moraś da uneseš vitamine,nemoj da sekiraš majku… Ajde da ti majka presvuče kupaći, taj ti je mokar, prehladićeš se. E, sad pojedite po plazmicu, malo se sunčajte pa možete u vodu. Mihajlo, gde ti je krokodil, nemoj da se probuši! A ti, opet piješ pivo, samo pivo, joj Bože, gde ti staje više?

Zoran je ležao sa naočarima za sunce gledajući na suprotnu stranu od žene.

-Misliš da sam slepa, da ne vidim da bleneš u sise svakoj koja prodje? Samo šljemaj i bleni. Ali kad jednom Ceca ode, da znaš, povratka nema gospodine. Jel ti jasno? Ma neću da se svadjam, samo ti kažem. Od kako smo došli, ja sam ovoj deci i majka i otac. Ti se samo izležavaš, ni o čemu ne misliš, sve moram da ti crtam… Mihajlo, ako još jednom povučeš sestru za kosu, dobićeš batine i neću ti kupiti sladoled veceras, da znas! A ti, veštice mala, nisi od šećera, pa uprskao te, nije te pojeo!

Pošto se koškanje nastavilo, Ceca besna ustaje, ulazi u vodu do kolena i počinje da urla:

-Izlazi iz vode oboje kad kažem, nema više. Nepodnošljivi ste. Jel me čujete? Napolje iz vode. A ti, možeš i ti nešto da im kažeš, da mi se ne smeje cela plaža?

Okrenu se ka mužu koji je ritmično hrkao… Bila je besna, ali se nasmeja i uskoči u vodu… Posle nekog dana na plaži, tuširanja na brzinu, pojedenih girosa i sladoleda, šetnje, razgledanja svega i svačega, skoro pred ponoć ulaze u apartman.

DA LI JE GRČKO MORE ZAISTA NAJBOLJE?

-Stavi je da spava, vidiš da se sunce majkino izmorilo, prija joj voda.

-Mama, mene bole ledja, reče dečak i skinu majicu.

-Jao, pa ti si izgoreo!? Zorane, koža mu je crvena skroz.

-Pa kako, zapita on, kad si ga ceo dan mazala?

-Kako? Sad ću da ti kažem kako! Kupio si Koko san, eto kako! Koko san. Bog te pita ko to pravi. A lepo sam ti rekla Eucerin. Da ima oca, ne bi po ceo dan bio u vodi i goreo. Šta me gledaš, donesi mi jogurt da ga namžem.

Posle nekoliko minuta i dečak je zaspao,dok su njih dvoje sedeli na terasi. Ceca je sedela mužu u krilu, ispijajući limenku piva.

-I, kakve sise imaju one profuknjače u koje si blenuo ceo dan, šaljivo upita muža, nasmeja se i poljubi ga. Ajmo u krevet. Sutra ću ti kupiti onu majicu, a uveče idemo u Lidl! 

Nastavak sledi uskoro

Ovaj šaljivi tekst je ispisao specijalista doktor Slobodan Jovićević, aktivan član naše grupe Grčka – grupa za turiste i redovni turista Elade.

You may also like

Ostavi komentar

five × three =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići