pralijaParalija je nama svima dobro zanana. Bar devedeset posto srpskih turista ju je posetilo makar jednom u životu, ako ne i više. Priče o njoj idu iz krajnosti u krajnost, ali jedno je sigurno – Paralija i pored svega nikada ne gubi na popularnosti. A kada vidite sledeće fotografije, biće vam jasno i zašto je to tako.Današnja priča je priča u fotografijama Saše Bulatovića. Naime, za Saletovo mlađe dete, devetogodišnju devojčicu, more je samo Paralija, ostalo nije more… To je ta povezanost koja je neraskidiva kroz ceo život.

pralija

Saša to priča iz iskustva jer je i za njega kao devetogodišnjaka more bilo samo Tasos i ništa više.

pralija

Zbog toga što je čest gost plaže kraj Katerinija, Sale je rešio da zadovoljstvo putovanja pomeša sa tridesetpetogodišnjom ljubavlju sa fotoaparatom.

pralija

Ako tome dodamo da gospodin Bulatović Grčku jednostavno voli, onda vam je svima jasno zašto su ove fotografije Paralije tako očaravajuće nestvarne.

PARALIJA – PROVOD I DANJU I NOĆU

Inače, autor ove divne kolekcije slika kaže da Eladu jednostavno voli… U frižideru su mu još masline od letos, začini uredno spakovani, a tu je I morska so… Iako je fizički daleko od Grčke, duhovno nikada nije.

Postoji još jedan razlog zašto mu je Grčka uvek blizu, a to je da mu se supruga pre mesec dana zaposlila legalno u Atini. Prema tome, postoji nada da će joj se deca i on uskoro pridružiti ( isto legalno).

pralija

Postoje tu još neki snovi… Kao npr. što je san njegove lepše polovine da otvori kafić na moru u stilu Mamma Mia. Grčki kutak im od srca želi da ostvare svoje snove, pa da skoknemo do njih na jedan Fredo kapućino.

PARALIJA – NAŠE NAGRADNO PUTOVANJE

Uslučaju da želite da sledeći letnji odmor provedete baš u Paraliji, onda pogledajte  ponudu Almi tursa – agencije koja je bez ijedne reči pristala da udeli letovanje porodici koja nikada nije bila na moru ranije i tako postala deo naše humanitrne akcije.

Ako vas je ova priča u fotografijama inspirisala, napišite nam vašu grču priču ili nam pošaljite vaše fotografije – jer mi jedva čekamo da je pročitamo ili ih vidimo, pa da objavimo da u istim uživaju svi oni koji nas prate.

paralija