MUZEJI U GRČKOJ – NOVO RADNO VREME

by Ivana
0 Komentar
muzeji

Arheološka nalazišta, muzeji u Grčkoj i ostali kulturni objekti koji privlače milione turista svake godine da posete ovu zemlju, u zimskom periodu imaće produženo radno vreme.

Grčko Ministarstvo kulture odlučilo je da se poznatim arheološkim lokalitetima produži radno vreme. Tako će u periodu od 07.01.2019 do 28.02.2019. Akropolj u Atini, Knosos na Kritu i Epidavros na Peloponezu raditi po letnjem radnom vremenu – od 8-17h svakog dana.

Muzeji u Grčkoj – Nacionalni arheološki muzej, Arheološki muzej u Iraklionu na Kritu i Vizantijski muzej u Solunu, koje posećuje veliki broj turista, takođe će raditi svakog dana od 8-17h. Isto radno vreme, sedam dana u nedelji, imaće u muzej u Suniu kod Atine, kao i Olimpija na Peloponezu.

Zbog povećanog broja turista, produženo radno vreme imaće i još neki arheološki lokaliteti: Akropolj u Lindosu na Rodosu, Tvrđava na Krfu, Akrotiri na Santoriniju i Aptera u Hanji na Kritu.

Ostali lokaliteti radiće 6 dana u nedelji, po važećem zimskom radnom vremenu.

Razlog produženja radnog vremena najposećenijih lokaliteta u Grčkoj je, kako kažu u ministarstvu, povećana poseta turista tokom zimskog perioda. U ovom periodu, turisti sve više posećuju poznate gradove i ostrva Grčke kao city break destinacije, odnosno sve više koriste produženi vikend da muzeje u Grčkoj kao i ostale lokalitete obiđu i u zimskom periodu.

You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići