Stipendije za postdiplomske studije u Grčkoj

Za sve one koji bi voleli da nastave studije u Grčkoj, preporučujemo nekoliko programa koji uz mogućnost studiranja za studente sa naših prostora obezbeđuju i školarine.
Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica Eko Serbia, drugu godinu za redom organizuje dodelu stipendija za postdiplomske studije na univerzitetima u Grčkoj, studentima iz Srbije. U prvoj godini saradnje, tokom 2017. godine, Srbija je imala najveći broj prijavljenih studenata na ovaj konkurs, pa su ovom velikom interesovanju izašli u susret, obezbeđujući čak 4 stipendije za srpske postdiplomce na univerzitetu u Pireju i 2 na univerzitetu na Kritu ove godine.

Stipendija za Univerzitet tehničkih nauka na Kritu – program Naftni inženjering

Stipendija je obezbeđena za jednog studenta iz Srbije u trajanju od 12 meseci. Istraživanja i predavanja su na engleskom jeziku, uz korišćenje inovativnih metoda koje uključuju gostujuća predavanja, seminare, istraživačke projekte…Studentima će takođe biti omogućena i praktična predavanja u kompaniji. Kandidati treba da imaju završen fakultet iz inženjerskih oblasti (mehanika, metalurgija, hemija) sa najmanjom prosečnom ocenom 7 i odlično znanje engleskog jezika.

Studentima će biti pokriveni svi troškovi master studija jer je obezbeđena školarina u iznosu od 4.000 evra, kao i troškovi smeštaja i života u Grčkoj, u iznosu od 1.000 evra mesečno.

Prijave za stipendije su već počele.

HANJA – PONOSNA LEPOTICA OSTRVA KRIT

Stipendija za Univerzitet u Pireju – program Energetska strategija, pravo i ekonomija

Stipendija je obezbeđena za jednog studenta iz Srbije u trajanju od 18 meseci. Ovo je prvi Master program u jugoistočnoj Evropi i jedan od samo nekoliko programa u Evropi posvećen isključivo ovoj oblasti.

Istaknuti profesori ovog, ali i drugih univerziteta iz Evrope i Amerike zajedno su svojim znanjem i iskustvom osnovali ovaj program, koji uklapa zahteve i očekivanja tržišta sa inovativnim metodama predavanja, uz tutorijale, seminare, konferencije…Dobitnik stipendije biće odabran isključivo na osnovu akademskih rezultata, profesionalnom iskustvu, broju stranih jezika koje govori i profesionalnim iskustvima.

Studentima će biti pokriveni svi troškovi master studija jer je obezbeđena školarina u iznosu od 5.000 evra, kao i troškovi smeštaja i života u Grčkoj, u iznosu od 1.000 evra mesečno u trajanju od 18 meseci.

Više informacija o ova dva programa za koje stipendije obezbeđuje Hellenic Petroleum, možete dobiti ukoliko ih kontaktirate na stipendije@hellenic-petroleum.rs (ako se setite, navedite da ste informaciju dobili od nas :)).

STUDENTSKI ŽIVOT JEDNOG SRBINA U OSUNČANOJ ATINI

Stipendije za MBA studije na Atinskom univerzitetu za ekonomiju i biznis

Stipendije za postdiplomske studije u Grčkoj nudi i ovaj internacionalni program za 2 studenta iz balkansih zemalja, a dodatne informacije možete saznati na imba@aueb.gr.

Stipendije za postdiplomske studije u Grčkoj – City College u Solunu

Program nudi stipendije za strane studente, a više informacija možete dobiti na acadreg@city.academic.gr.

Stipendije grčkih ministarstava za studije u Grčkoj

Stipendije za postdiplomske studije u Grčkoj odobrava i grčko Ministarstvo za obrazovanje, a o detaljima se možete raspitati ukoliko popunite kontakt formu na njihovom sajtu klikom ovde.

Prošle godine preko grčke Ambasade u Srbiji, Ministarstva spoljnih poslova Republike Grčke objavilo je konkurs za postdiplomske studije u Grčkoj. Konkurs je objavljen u julu i možete ga pogledati ovde, ali i kontaktirati predstavnike Ambasade za detalje oko stipendija za školsku 2018-2019. godinu.

Ukoliko znate za još neku stipendiju, slobodno nam javite :)!