OVDE ODMARA SVETSKI DŽET SET, A OD CENA ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI

by Tijana
0 Komentar

mikonosNekada je Mikonos bilo ostrvo po svačijem ukusu – želiš sve od godišnjeg odmora, sve i dobiješ! Međutim, danas je ovo vetrovito ostrvo samo po sebi brend i definitivno više nije za svačiji džep.

Samo za one sa dubokim džepom – Scorpios Mikonos

mikonos

Naime, nekada su momci sa ne tako punim džepovima odlazili na ovo lepo ostrvo i što bi naš narod rekao glumili džekove, ali danas toga više nema. Razlog tome je što danas, da bi rezervisali sapare u nekom od klubova dok traje sezona, treba da izdvojite čak i do 5.000 evra! Svi oni koji posećuju dobro poznate klubove Mikonosa uglavnom voze porše i ruku im krasi roleks sat. Dakle, dobrostojeća klijentela u svakom smislu te reči.

mikonos

U ovim mestima žurke nikad ne prestaju, a bar u jednom ste sigurno bili

Poseta nekim klubovima na najposećenijem ostrvu Kiklada je, što bi se na engleskom reklo must, a na našem pod obavezno za pripadnike svetskog džet seta. Tako je  Nammos klub, koji u svom sastavu ima restoran i bar na plaži, postao poznat širom sveta kao mesto gde je letnji provod za elitu (i one koji to mogu sebi da priušte) sigurno zagarantovan.

Kad smo već kod Nammosa, od 2014. godine na ovom mestu krajem jula, tradicionalno održava koncert poznati grčki pevač Adonis Remos , zajedno sa još nekom poznatom svetskom zvezdom. Tako je ove godine uz Remosa na bini zapevala i poznata grupa Džipsi Kings. I sve je to lepo dok ne čujete cenu – karta za ovaj koncert koštala je 1.000 evra!Ako ste mislili da je to skupo, čekajte da čujete ostalo. Pošto je ovo grčki buzuki klub (poznati pevači pevaju uživo uz fantastičan bend, jede se i pije, bacaju se latice karanfila i sve tako do rano ujutro), postoji mogućnost da zakupite i sto. Ako hoćete da sedite do bine, ovo zadovoljstvo će vas koštati 10.000 evra (sto je za deset osoba i cena se ne umanjuje ako je broj gostiju ispod deset). Uz ovu cenu dobijate i šampanjac, flašu roze vina Sant Tropez od 3 litra, ali i hranu koja se sastoji od miksa morskih plodova i ukusno pripremljenih kremenadli sa krompirom. Naravno, tu je i dezert. Postoji mogućnost da sto iste veličine, koji je dalje od bine, režervišete za 5.000 evra. Meni je isti kao onaj serviran na stolovima pored bine, ali ovde dobijate 1,5 litar vina manje (i naravno, niste u prvom redu!).

https://youtu.be/HdKhOQ7xBVM

Ove godine su paparaci uspeli da u masi bogatih na ovom koncertu uslikaju i ovogodišnjeg dobitnika Oskara Leonadra Dikapria sa devojkom, a česti gosti na ovom, sada već tradicionalnom koncertu, su i naši sportisti. Pogledajte kako je bilo na ovom spetaklu:

10570134_1397315167160042_557628006_n

Lepe devojke su neizbežan deo Nammosa (Foto: make.it.up.with.nina)

Top 5 grčkih ostrva – Na jednom ste verovatno bili

Ove godine je Mikonos prepun mladih šeika i novopečenih milajardera iz UAE, ali ne zaostaju ni bogati Rusi. Ako vam napomenemo da je na ostrvu zabave svako piće od 15 evra jeftino, onda ćete razumeti zašto nema ostalih nacija u većem broju. Ali oni koji su tu, sjajno se zabavljaju u klubovima i restoranima Interni, Kuzina, Sea Satin, Vegera, Remezzo i mnogim drugim.

mikonos

Kad smo već kod restorana, i tu se stvari polako menjaju i prilagođavaju svetskim trendovima. Mikonos sve više postaje kosmopolitsko ostrvo, pa se tradicionalna grčka kuhinja polako gubi sa menija.

Naravno, i dalje postoje taverne u kojima ćete jesti kao Grk, ali sve je manje onih pravih grčkih restorana u kojima stvarno izađete punih stomaka za normalne pare. Danas je na Mikonosu sve podređeno džet setu, pa tako većina restorana nudi miniaturne porcije za cene od kojih vam se zavrti u glavi.

Ovo je deset najboljih plaža u Grčkoj

Već smo pisali da jedan restoran-bar na plaži, na Mikonosu, nudi set dve ležaljke za “samo” 150 evra (više o tome možete pročitati OVDE), ali možete proći i “jeftinije” ako se odlučite za plažu Kalo livadi gde se set ležaljki možete iznajmiti za 60 evra.

Mikonos je poznat i po poseti gej populacije. Plaža Elja je definitivno mesto gde gej populacija najviše uživa. Kalafati i Kalo livadi plaže su one na kojima uglavnom uživaju porodice. Tu su još Panorama, Ftelia, Agios Sostis i mnoge druge koje ne zaostaju po lepoti od prethodnih. Postoji jedna plaža na kojoj žurka traje 24 sata i preplavljena je omladinom i onima koji se tako osećaju sa svih strana sveta, u pitanju je plaža i bar – Cavo Paradiso.

Zanimljive proslave Uskrsa u Grčkoj

Mikonos ima i svoju televiziju, tako da svi svetski tabloidu mogu da od njih kupe informacije o poznatima koji provode odmor na ovom ostrvu Kiklada.

mikonos

Plaža Elja

Ostaje nam da vidimo da li će se Mikonos i dalje menjati dok ne zaseni sva svetska ostrva zabave ili će se možda ipak vratiti na staro i biti ostrvo za sve… Ono što je sigurno je da je prethodne godine bio prepun Rusa, danas Arapa, šta će biti sledeće godine, ostaje nam da za sada samo nagađamo…Booking.com

Naslovna fotografija: Pixabay

You may also like

Ostavi komentar

two + seventeen =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići